Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Cine primește mai mulți bani

Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Cine primește mai mulți bani

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul 2021 va fi supus votului consilierilor locali, în ședința ordinară de joi, 29 iulie 2021.

Potrivit referetatului de aprobare, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a Județului Cluj a comunicat forului administrativ județean alocarea de la Ministerul Sănătății a sumei de 376 mii lei pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca. Astfel, ei solicită suplimentarea bugetului cu suma de 473 mii lei ( 376 mii lei de la Ministerul Sănătății și 97 mii lei  donații și sponsorizări).

De asemenea, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a comunicat alocarea sumei de 186 mii lei pentru organizarea și desfăsurarea activității de neutralizare a produselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 cu suma provenită din donații, în valoare de 58,03 mii lei.

Conform aceluiași referat, prin această rectificare de buget se asigură în principal  fondurile necesare pentru finanțarea activității de asistență socială și protecția copilului, finanțarea spitalelor  în vederea combaterii și răspândirii noului virus COVID- 19, precum și  fondurile necesare pentru organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a produselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Comenteaza