Recuperatorii de la Kruk lasă Clujul în „ofsaid". Un teren de 7.000 mp, în buricul târgului, rămâne blocat

Recuperatorii de la Kruk lasă Clujul în „ofsaid
ZIUA de CLUJ vă informa în urmă cu două săptămâni despre o afacere păguboasă făcută de Consiliul Judeţean (CJ), ce a dus în cele din urmă la blocarea unui teren de 7.000 mp în buricul târgului, care stă nefolosit de 9 ani. Am cerut atunci un punct de vedere oficial CJ Cluj, iar acum vă prezentăm situaţia la zi a acestui teren.

 

Terenul se află în proprietatea publică a judeţului Cluj, este situat între străzile Victor Babeş şi Hasdeu, în apropierea clinicilor şi a căminelor studenţeşti iar detalii despre această aventură privind suprafaţa respectivă puteţi citi în ZIUA de CLUJ.

Răspunsul oficial al CJ Cluj confirmă ipoteza pe care ZIUA de CLUJ o avansa în urmă cu două săptămâni că firma de recuperare de creanţe Kruk, care deţine o fundaţie şi nişte piloni pe acel teren, nu este interesată de găsirea unei soluţii şi lasă CJ „în ofsaid".

La întrebarea ZIUA de CLUJ care a fost punctul de vedere al Kruk Internaţional legat de creanţa pe care o are pe terenul public al judeţului de pe strada B. P. Hasdeu nr. 6 şi dacă firma a avansat vreo pretenţie financiară către CJ Cluj, forul judeţean a răspuns în 9 martie:

Reprezentanţii Kruk SA ( în calitate de cesionar, în baza contractului de cesiune de creanţe încheiat cu BCR SA) au solicitat o întâlnire cu reprezentanţii CJ Cluj, la sfârşitul anului 2013, începutul anului 2014. Reprezentanţii Kruk SA intenţionau, la acea dată, valorificarea construcţiilor (în speţă a fundaţiilor), edificate pe terenul concesionat de Judeţul Cluj către SC Nisco Invest SRL.

Valorificarea urma să se facă de către un alt investitor, urmând ca instituţia noastră să stabilească modalitatea optimă de valorificare a terenului. Reprezentanţii Kruk SA cunoşteau limitările şi constrângerile care afectează situaţia juridică a terenului, acesta făcând parte din domeniul public al judeţului Cluj.

În urma întâlnirii, reprezentanţii părţilor au stabilit ca, împreună cu investitorul Nisco Invest SRL, Kruk să facă o propunere concretă în acest sens, reprezentanţii CJ Cluj urmând a verifica posibilităţile de valorificare a terenului. Până la această dată, reprezentanţii Kruk nu au materializat propunerea formulată verbal".

Până la ora publicării acestui articol, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere al celor de la Kruk despre creanţa de pe str. Hasdeu nr. 6. Preşedintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, a declarat că instituţia caută soluţii juridice pentru a putea valorifica acel teren în interesul clujenilor.

Vakar nu a putut preciza un termen până la care această situaţie ar putea fi deblocată. La ultima şedinţă ordinară de consiliu judeţean, Rareş Rusu (consilier ales pe listele PDL, dar trecut ulterior la PMP, n. red.), a afirmat că a purtat discuţii cu primarul municipiului, Emil Boc, pentru o eventuală asociere a Primăriei şi a CJ pentru construcţia în zonă a unui parking (în partea de sus, spre Hasdeu) şi a unui parc (în partea de jos spre clinici).

Terenul este destul de atractiv pentru cine are bani de construit. Este la un minut de centrul oraşului, iar conform noului Plan Urbanistic General se află în zona mixtă de locuire şi servicii, ceea ce înseamnă că aici s-ar putea construi şi parking, dar şi blocuri sau hoteluri cu maxim şase etaje.

 

Comenteaza