Reguli noi pentru maşinile care “hrănesc” restaurantele din centru

Reguli noi pentru maşinile care “hrănesc” restaurantele din centru
Administraţia locală a luat măsuri la capitolul regulament de aprovizionare a magazinelor şi barurilor din zona centrală pentru ca maşinile care aprovizionează să nu mai încurce traficul auto
şi cel pietonal. USL a cerut alternative, nu sancţiuni.

Opoziţia din Consiliul Local a cerut executivului să gândească soluţii pentru aprovizionarea unităţilor care fac comerţ în centrul oraşului şi pe timpul zilei, prin crearea unor alveole speciale, înainte de a institui sancţiuni la acest capitol. Oficialii primăriei susţin că amenzile sunt gândite pentru cazurile în care autoutilitarele blochează circulaţia şi nu respectă orarul de aprovizionare pe timpul nopţii.

Consilierii locali au discutat la şedinţa din 16 octombrie un proiect de hotărâre privind instituirea unor contravenţii cu sancţiunile aferente pentru efecuarea aprovizionării în zona zero a oraşului cu mărfuri neperisabile utilizând autovehicule cu greutatea totală până la 7,5 tone. Opoziţia USL din forul deliberativ local a solicitat primarului să ia măsuri pentru ca aprovizionarea în centru să fie făcută civilizat şi pe timpul zilei prin rezervarea unor zone de parcare pentru maşinile care fac aprovizionarea. "Trebuie să permitem aprovizionarea în centru şi pe timpul zilei. Oraşul trăieşte prin comerţ. Peste tot în lume există aleveole speciale de parcare pentru maşinile de aprovizionare. După ce aplicăm şi noi sistemul acesta putem să-i amendăm pe cei care aprovizionează. Nu este corect să gândim mai întâi amenzi, fără să oferim alternative", a atras atenţia consilierul USL Ovidiu Florian. În schimb, şeful serviciului de inspecţie comercială a poliţiei locale, Sorin Oltean, a explicat că există un regulament în baza căruia se face aprovizionarea unităţilor din centrul oraşului. "Amenzile se aplică în cazurile extreme când nu se respectă acest regulament şi se blochează o bandă de circulaţie sau chiar trotuarele. Noi nu obstrucţionăm activitatea comercială. Pe artere ca Napoca, Eroilor, Memorandumului, maşinile care aprovizionează pot intra în curţile imobilelor pentru a aduce marfă", a explicat Oltean. Mai mult, consilierul PDL Radu Moisin a precizat că orarul fixat de primărie este de la ora 21:00 la 07:00 şi în acest interval se poate asigura aprovizionarea oricărei unităţi din centrul oraşului, în aşa fel încât să nu fie afectat traficul pietonal şi auto din oraş.

Consilierii USL au insistat ca primăria să încurajeze prestarea de activităţi comerciale în centru şi reglementarea şi acestui capitol privind aprovizionarea, însă grupurile PDL şi UDMR nu au agreat iniţiativa. La vot, proiectul privind instituirea sancţiunilor între 500 şi 700 de lei pentru efectuarea aprovizionării în zona zero a oraşului cu mărfuri neperisabile, utilizând autovehicule cu greutatea totală până la 7,5 tone, a întrunit majoritatea şi a fost adoptat. USL a votat împotrivă.

 

Comenteaza