Reîncep lucrările la “Centura de diamant”

Reîncep lucrările  la “Centura de diamant”
Repornirea lucrărilor la centura Vâlcele – Apahida a întârziat din pricina greutăţii cu care au ajuns utilajele din Germania, a informat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan.

Întreaga conducere a societăţii Keller s-a aflat ieri pe şantier, afirmă Cecan, astfel că cel mai târziu la final de săptămână, lucrarea de consolidare a versantului alunecos se reia.

După lungi negocieri, firma maghiară Nemzetkozi Vegyepszer a decis să-i permită firmei Keller, cu care avea semnat un contract de garanţie, să se apuce de treabă şi să nu-i mai pună beţe în roate. "Vegyepszer a renunţat să mai emită pretenţii. Mai avem legături contractuale doar cu firma Keller care se obligă să finalizeze, până la finele anului, cel puţin lucrările de consolidare a versantului", a subliniat Eugen Cecan. Chiar dacă s-a semnat deja contractul cu Keller, lucrările nu au fost încă repornite, însă Cecan spune că nu sunt probleme şi că acestă firmă îşi va face treaba fără probleme. "Era nevoie ca firma să-şi mobilizeze o serie de utilaje grele tocmai din Germania. Până când vor ajunge mai durează două sau trei zile, dar în principiu, la final de săptămână, lucrările pot demara", a subliniat Cecan.

Acesta a afirmat că întreaga conducere a firmei Keller, care a fost prezentă ieri pe şantierul centurii Vâlcele - Apahida, l-a asigurat că nu vor fi probleme cu lucrările: "Planul Keller este ca până la final de an să termine consolidarea versantului, urmând ca din primăvară să înceapă şi lucrările de asfaltare". Pentru consolidări şi asfaltarea celor aproximativ trei kilometri de centură, Keller va primi peste 76.630.000 de lei.

Proiectul acestei centuri, supranumită "de diamant" din pricina triplării costurilor de execuţie faţă de suma licitată iniţial, a fost blocat mai bine de un an. Firma maghiară Vegzepszer, după ce a intrat în insolvenţă, a abandonat şantierul centurii şi a încetat să-şi mai achite plăţile către subcontractanţi. DRDP spune că nu va renunţa la procesul împotriva firmei Vegyepszer, în care cere daune de peste 4 milioane de euro

 

Comenteaza