News alert Restricții noi în trei comune din Cluj. De joi intră în SCENARIUL ROȘU

Restricții noi în trei comune din Cluj. De joi intră în SCENARIUL ROȘU

Trei comune din județ, în care rata de infectare a urcat peste pragul de 3 la mie, vor intra, începând de joi, în scenariul roșu timp de două săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit ca, începând de joi, 25 februarie, comunele Căianu, Dăbâca și Ploscoș să treacă în scenariul roșu timp de 14 zile. Astfel, începând de poimâine, localurile vor putea funcționa doar la exterior, iar sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole vor fi închise vor putea funcționa doar la exterior. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii din clasele primare și cei din grădinițe.

"În urma analizei situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS-COV-2, la nivelul județului Cluj, a adresei Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj privind rata incidenței cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, CJSU Cluj a aprobat prin hotărârea nr. 13, aplicarea pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 25.02.2021, în următoarele unități administrativ–teritoriale: comuna Căianu, comuna Dăbâca și comuna Ploscoș, județul Cluj, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, a măsurilor de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 35/11.02.2021, cu scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2", a transmis CJSU Cluj.

Comenteaza