Restricții prelungite pentru Apahida, Baciu, Feleacu și alte trei comune din Cluj

Restricții prelungite pentru Apahida, Baciu, Feleacu și alte trei comune din Cluj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis să mențină în scenariul roșu pentru încă două săptămâni comunele Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni, Mica și Jichișu de Jos.

În Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni, Mica și Jichișu de Jos toate restricțiile impuse în ultimele două săptămâni rămân valabile pentru încă 14 zile. 

"Rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile este peste pragul de 3/1.000 locuitori în aceste UAT-uri, astfel că s-a hotărât menținerea măsurilor dispuse prin hotărârile anterioare, pentru încă o perioadă de 14 zile de la data expirării acestora”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Principalele măsuri ce rămân în vigoare sunt:

- Este obligatorie purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

- Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

- Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități.

- Pentru operatorii economici prevăzuți la punctele 3 și 4 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

- Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase).

- Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

- Școlile și grădinițele rămân închise.

Comenteaza