Reuniune de urgenţă la Prefectura Cluj pe tema crizei gunoaielor din Floreşti. Ce au decis autorităţile

Reuniune de urgenţă la Prefectura Cluj pe tema crizei gunoaielor din Floreşti. Ce au decis autorităţile
Reprezentanţii Primăriei Floreşti, ai Gărzii şi Agenţiei de Mediu, ai Poliţiei şi Prefecturii Cluj s-au reunit marţi, 2 august 2016, pentru a găsi o soluţie în criza gunoaielor din cea mai mare comună din ţară.

Întâlnirea a avut loc după ce, săptămâna trecută, Prefectura Cluj a refuzat să îşi dea acordul pentru declararea stării de alertă în Floreşti din pricina blocajului în colectarea deşeurilor menajere.

În urma şedinţei, Primăria Floreşti a decis că va începe demersurile pentru autorizarea unei rampe temporare de transfer a deşeurilor în localitate. Până atunci, gunoaiele vor fi transportate de către operatorul de salubritate către depozite autorizate.

Subprefectul Clujului, Gyorke Zoltán, a declarat pentru Ziua de Cluj că deşeurile vor fi colectate de la populaţie şi că nu se impune declanşarea stării de alertă în comuna clujeană.

Primăria Floreşti a informat, la începutul săptămânii trecute, că firma de salubritate nu mai poate depozita deşeurile menajere pe platforma de stocare temporară a societăţii Salprest Rampă şi că firma ar fi motivat suspendarea contractului prin faptul că rampa pe care o operează s-a umplut şi nu mai poate primi noi transporturi.

Acest lucru într-adevăr a fost afirmat de către firma de salubritate Quatro Eco Salub, prin adresa nr. 376 din 22.07.2016 trimisă de către Quatro Eco Salub către primăria Floreşti.

Numai că reprezentanţii Salprest Rampă spun că acest contract a fost suspendat pentru neplata unei facturi restante şi nicidecum pentru faptul că rampa ar fi plină. Prin adresa nr. 706, din 15.07.2016, trimisă de Salprest Rampă către Quatro Eco Salub, firma de salubritate era notificată cu privire la suspendarea contractului, dar în această adresă nu scrie nicăieri că motivul suspendării ar fi supraîncărcarea platformei.

La sediul Quatro Eco Salub din Gilău, oamenii au fost informaţi că maşinile colectează marţi deşeurile de la Floreşti şi că le vor duce la Oradea. În celelelalte comune deservite de firmă, vehiculele de gunoi ar putea ajunge abia peste câteva zile, în condiţiile în care tomberoanele stau pline cu vârf în stradă de trei săptămâni. 

Mai multe detalii despre acest subiect AICI.

Comenteaza