Risc pentru pietonii clujeni. Mai multe semafoare din centrul oraşului sunt defecte FOTO

Risc pentru pietonii clujeni. Mai multe semafoare din centrul oraşului sunt defecte FOTO
Pietonii clujeni riscă să fie loviţi chiar pe trecerile de pietoni din oraş. Asta pentru că mai multe semafoare nu mai afişează culoarea roşie.

Clujenii se plâng de semafoarele defecte din centrul oraşului. Mai exact, semafoarele de la mai multe trecerile de pietoni din Cluj-Napoca nu mai afişează culoarea roşie de câteva săptămâni. Oamenii se arată nemulţumiţi şi spun că zilnic zeci de pietoni îşi pun viaţa în pericol.

Nemulţumirea cetăţenilor a ajuns în atenţia autorităţilor. Un clujean, sătul de acelaşi scenariu zilnic, a semnalat problema pe portalul domnuleprimar.ro. Semaforul nu funcţionează, aşa că pietonii trec strada când consideră de cuviinţă: unii dintre ei cred că semaforul nu este funcţional, aşa că se angajează în traversare, fără să cunoască motivul pentru claxoanele şoferilor iritaţi.

"Vă rog să luaţi de urgenţă măsurile necesare reparării semaforului pentru pietoni de la intersecţia străzilor Ferdinand cu Bariţiu, cel de lângă Banca Transilvania, cladirea albastră. De mai bine de două luni acest semafor nu mai afişează culoarea roşu şi în fiecare zi când aştept la acel semafor văd cel puţin cinci cazuri în care oamenii se aruncă în faţa maşinilor, crezând că semaforul este oprit şi ei pot traversa pe trecere în regim prioritar", scrie acesta.

Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la trecerea de pietoni de pe str. Memorandumului. Unii pietoni traversează strada, alţii aşteaptă, dezorientaţi, să treacă maşinile. Un cititor al ZIUA de CLUJ a trimis o fotografie care surprinde şi această intersecţie.

"Mai multe semafoare din oraş nu mai funcţionează. Este şi cazul celui de pe Memorandumului, unde oamenii trec când vor, iar unii riscă chiar să fie loviţi de maşini", transmite clujeanul. Conform reprezentanţilor municipalităţii, semafoarele nu funcţionează din cauza lucrărilor la arterele din zonă, însă problema se află în atenţia autorităţilor.

Comenteaza