News alert Video S-a redeschis INTEGRAL podul Fabricii. Se circulă pe patru benzi

S-a redeschis INTEGRAL podul Fabricii. Se circulă pe patru benzi
Ultimele marcaje au fost executate noaptea trecută | Foto: Mihai Hedeș / Info Trafic Jud. Cluj

Primarul Emil Boc a anunțat, la ZIUA LIVE, că podul Fabricii este redeschis de astăzi, deși lucrările nu sunt finalizate.

“Deschidem circulația cu caracter provizoriu pe pod, pe cei 300 m se va putea circulația pe toate cele patru benzi. Marcajele s-au făcut noaptea aceasta și zilele trecute. Lucrările nu sunt gata încă, termenul de finalizare este mai 2020. Anul viitor, constructorul mai trebuie să pună rosturi de dilatație și se vor impune restricții de trafic timp de 45 de zile, dar numai pe câte o bandă”, a menționat edilul clujean.

Municipalitatea a prelungit termenul de finalizare pentru 2020, cu toate că inițial podul trebuia să fie gata din 2019. Lucrările de bază au constat în ridicarea etapizată a podului cu 5 cm, înlocuirea de grinzi și de elemente de reazem (la infrastructură), frezări, schimbări de grinzi, suprabetonări, asfaltări (la suprastructură). 

Iluminatul public va fi modernizat folosindu-se tehnologia led. La finalizarea lucrărilor podul va avea patru benzi de circulație (3,5 m lățime), două spații parapet direcționale de 0,5 m, trotuar pietonal de 1,9 m pe ambele părți. Valoarea lucrărilor este de 13,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, acestea fiind executate de către societatea ARL Cluj.

Podul Fabricii asigură legătura între cartierul Mărăști și zona industrială Terapia, ambele în plină dezvoltare imobiliară și demografică. Reabilitarea podului este necesară pentru punerea în siguranță a acestuia, creșterea duratei de viață a podului și îmbunătățirea condițiilor de trafic. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza