S-au deschis ofertele: cine vrea să închidă depozitul de deşeuri de la Pata Rât şi pentru ce sumă

S-au deschis ofertele: cine vrea să închidă depozitul de deşeuri de la Pata Rât şi pentru ce sumă
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a deschis miercuri ofertele depuse pentru închiderea şi ecologizarea depozitelor neconforme de deşeuri urbane din judeţ, printre care se află şi mult mediatizatul depozit de la Pata Rât.

Licitaţia organizată în acest sens prevede, în lotul I, închiderea depozitelor din Pata Rât, Huedin, Turda şi Gherla, proiect estimat la 45.774.909 lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). În lotul II sunt vizate depozitele din Dej şi Câmpia Turzii, a căror închidere şi ecologizare este estimată să se ridice la suma de 8.209.259 lei, fără TVA.

Proiectul a atras atenţia a şase asocieri, majoritatea dintre ele arătându-se interesate doar de primul lot, cel cu valoare mai mare. Cea mai ieftină ofertă a fost depusă de asocierea Nord Conforest, Interdevelopment şi Finara Consult, care îşi doresc să se ocupe de lotul I pentru suma de 27.267.933 lei.

Pe locul doi din punct de vedere al preţului cerut se află companiile Geiger Transilvania şi Wilhelm Geiger & Co.KG-Coplan-Consultanţi-Arhitecţi-Ingineri, care s-au înscris cu o ofertă de 33.477.860 lei. Poziţia a treia este ocupată de Copisa Constructora Pirenaica şi Becsa, care ar realiza proiectul pentru 38.877.795 lei.

La distanţă mică se află asocierea dintre Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii şi Euriteh, care cer pentru lotul I suma de 39.890.888 lei. De proiect sunt interesaţi şi cei de la Bilfinger Banghesellschaft - Institutul de Studii şi Proiectare Energetic, care ar închide şi ar ecologiza depozitele din Pata Rât, Huedin, Turda şi Gherla pentru 40.489.935 lei. Cea mai scumpă ofertă, în valoare de 42.014.861 lei, a fost depusă de asocierea Hidroconstrucţia şi Argif Proiect.

Închiderea depozitelor din Dej şi Câmpia Turzii a fost luată în calcul de o singură asociere, cea dintre Geiger Transilvania şi Wilhelm Geiger GmbH & Co.KG-Coplan-Consultanţi-Arhitecţi-Ingineri, care s-ar ocupa de proiect pentru 8.098.330 lei.

În perioada următoare, comisia de evaluare a ofertelor va analiza în detaliu ofertele primite şi documentaţiile depuse de fiecare companie în parte. Contractul de lucrări care vizează închiderea şi ecologizarea depozitelor neconforme de deşeuri urbane din Pata Rât, Huedin, Gherla, Turda, Dej şi Câmpia Turzii va fi semnat abia după declararea câştigătorului şi după finalizarea perioadei de contestaţii.

Comenteaza