Sala Polivalentă, din nou în stand-by

Sala Polivalentă, din nou în stand-by
Şantierul viitoarei săli polivalente din Cluj a intrat în a doua iarnă în care nu se lucrează pe el. Primăria a cheltuit până acum circa 6 milioane de lei pentru conservarea lucrărilor. Specialiştii în construcţii spun că structura poate fi afectată de intemperii. Procedura de alegere a constructorului pentru finalizarea sălii este în desfăşurare, însă reprezentanţii primăriei nu au precizat o dată certă la care se va da un rezultat.

De aproape un an şi jumătate nu s-a mai bătut un cui pe la şantierul sălii polivalente. Urmele intemperiilor sunt vizibile pe structura de beton şi metal.

Construirea salii polivalente a inceput in vremea fostului primar sorin apostu. dupa doi ani, pe cand aceasta era ridicata in proportie de 70 la suta, instanta a decis anularea procedurii de atribuire a contractului. primaria a fost nevoita sa inceapa o alta procedura pentru finalizarea salii. Si aceasta a ajuns la consiliul national de solutionare a contestatiilor, iar acum e din nou la primari.

La şantier am găsit un paznic şi doi câini care veghează împotriva hoţilor.

Reporter: Verificam dacă e pazită sala... Câţi paznici sunteţi?

Paznic: Trei.

Reporter: Au încercat să fure din materiale?

Paznic: Da n-au ce.

Reprezentanţii Primăriei spun că s-au cheltuit circa 6 milioane de lei pentru conservarea lucrărilor, ce a inclus montarea unui acoperiş provizoriu. Însă nu s-a stabilit încă cine şi când va continua construirea sălii.

"La inceputul acestui an, primaria a realizat conservarea salii polivalente. aceasta a costat 6 milioane lei. nu vom mai cheltui suplimentar pentru astfel de lucrari. lucrarile care sunt realizate pentru protejarea salii polivalente vor dura pana la atribuirea catre o alta firma. suntem in procedura de atribuire. asteptam raportul comisiei de licitatie iar cand il vom primi va vom da amanuntele de rigoare", a precizat Iulia Perşa, reprezentant al Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.

Specialiştii în construcţii spun că materialele de pe un şantier lăsat nelucrat mult timp se deteriorează.

"Categoric pentru o structura nu este foarte bine sa ramana descoperita in sezoanele reci cum este toamna, iarna. Este o structura de beton armat cu partea metalica, grinzi cu zabrele cu deschidere mare. si acele elemente sunt afectate din cauza ca acea structura nu este terminata", a menţionat Ioan Petran, cadru universitar la catedra de structuri a UTCN.

Lucrările de finalizare a sălii polivalente au fost evaluate la circa 35 de milioane de lei.

Reporter: Alin GOLBAN

 

Etichete
Comenteaza