Salariu dublat. Primarul Emil Boc câștigă peste 11.000 de lei pe lună

Salariu dublat. Primarul Emil Boc câștigă peste 11.000 de lei pe lună
Primăria Cluj-Napoca a publicat lista veniturilor salariale ale propriilor angajați. Primarul are cel mai mare salariu.

Legea salarizării a creat un tsunami în primării, unde nivelul salariului a urcat la cote complet nerealiste față de realitățile românești. Angajații din primării parcă ar administra orașe mai occidentale decât cele de pe la noi.

În schimb, a așezat lucrurile pe făgașul lor normal. Până la această lege, primarul câștiga circa 5.300 de lei net și nu prindea top 20 în ceea ce privește cuantumul salariului. Acum, salariul i s-a dublat, iar el se așază în vârful clasamentului. Desigur, din informațiile noastre, tot mai sunt directori de regii subordonate municipalității care bagă în buzunar mai mulți bani decât edilul șef.

Așadar, primarul Clujului are un salariu brut lunar de 16.313 lei, din care rămâne cu 11.442 de lei în mână. În cazul său, nu pot fi adăugate sporuri. Trebuie precizat că acest salariu este pentru funcția de primar; momentan, aceasta este ocupată de Emil Boc.

Cei doi viceprimari urmează în ierarhie, cu salarii lunare brute de 14.500 de lei, adică 10.169 net. Viceprimarii Clujului sunt în acest moment Dan Tarcea, de la PNL, și Olah Emese, de la UDMR. A treia valoare salarială este cea a administratorului public, 11.600 de lei brut, adică 8.136 net. City-managerul Clujului este Gheorghe Șurubaru.

Teoretic, creșterile din legea salarizării o afectează în minus pe Aurora Roșca, secretarul municipiului. Aceasta va încasa un salariu de 8.126 lei net (11.586 brut), sumă la care se adaugă sporuri. ZIUA de CLUJ a scris că anul trecut, în baza calculelor făcute plecând de la cifrele din declarația de avere, Roșca era liderul veniturilor: media lunară era de 10.018 lei.

Cel mai mic salariu din primărie îl are un referent debutant din Poliția Locală, 1.842 de lei brut lunar, 1.331 de lei net. Un muncitor necalificat gradația zero primește mai mulți bani, 2.016 lei brut lunar, ceea ce înseamnă 1.446 de lei în mână.

Toate veniturile salariale ale angajaților din primărie, pe funcții, le găsiți AICI.

Rămâne de văzut de unde va lua bani municipalitatea pentru a acoperi creșterile salariale ale angajaților. Deja în mai multe localităţi din ţară primăriile nu mai au bani de salarii, după ce au majorat lefurile angajaților.

Comenteaza