Salbă de parkinguri. Cum vor fi alungate mașinile staționate pe o mare arteră a Clujului

Salbă de parkinguri. Cum vor fi alungate mașinile staționate pe o mare arteră a Clujului
Mașinile parcate pe una dintre arterele importante ale Clujului vor fi mutate în urma unui plan pus la cale de Primărie.

Municipalitatea și-a propus să realizeze o adevărată salbă de parkinguri de mici dimensiuni, probabil pe structură metalică, în jurul străzii Nicolae Titulescu. Decizia finală referitoare la modul în care ar urma să se ridice aceste parcări supraterane nu este luată, întrucât se așteaptă decizia specialiștilor.

7
parkinguri ar urma să fie ridicate de o parte și de alta a străzii Nicolae Titulescu.

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că demersurile au fost deja începute. "Pentru zona Nicolae Titulescu vom realiza cel mai mare plan urbanistic zonal de regenerare urbană de anul acesta. Vrem să construim șapte parkinguri de mai mici dimensiuni, unde să poată parca toate mașinile care acum sunt staționate de o parte și de alta a străzii Titulescu. Deja am pornit demersurile pentru ridicarea unui astfel de parking pe strada Liviu Rebreanu, numărul 5. Artera va avea astfel patru benzi și vom putea institui și acolo benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, pentru bicicliști, poate și pentru taximetre", a spus Tarcea. Viceprimarul a subliniat că cea mai mare provocare pentru proiect este legată de regimul juridic al terenurilor, având în vedere că sunt foarte multe zone revendicate.

Primarul Emil Boc a anunțat de mai mult timp că dorește să scape de mașinile parcate la bordură, pe străzile cele mai circulate. „Scoatem maşinile parcate pe toate marile artere, de pe Calea Floreşti, Dorobanţilor şi altele, să se circule pe toate benzile. Acesta este obiectivul pentru perioada următoare", declara Boc, în martie 2016.

 

Comenteaza