Șantierul Parcul Observator, gata de lansare. Emil Boc "Zile și ore ne despart de acest moment"

Șantierul Parcul Observator, gata de lansare. Emil Boc "Zile și ore ne despart de acest moment"

Șantierul Parcului Observator, care se va amenaja în cartierul Zorilor, ar urma să fie deschis în această lună. Primarul Emil Boc a precizat că este o chestiune de "zile și ore" până la prima lopată.

Parcul Observator din cartierul Zorilor ar putea fi gata vara viitoare. Emil Boc spune că, la ora actuală, "nu este niciun impediment legal ca proiectul să meargă mai departe" și a afirmat că lucrările vor debuta în perioada următoare. 

"Până acuma am câștigat procesele. Vom începe lucrările cât de curând în Parcul Zorilor. Așteptați și vedeți. Nu săptămâni, zile și ore ne despart de acest moment. Parcul are toate avizele legale să se intre acum la lopată", a anunțat primarul la un post local de radio.  

Edilul Clujului admite că este "complicat" și "valoarea terenului este mare", dar spune că "este o investiție în calitatea vieții clujenilor".

"Evident că acel investitor s-a îndârjit cu orice preț ca acolo să facă blocuri de 11-14 etaje într-un loc în care nu se mai poate face așa ceva, având în vedere că se sufocă oamenii din zona respectivă - nu au o oază de verdeață și trebuie să ne gândim și la calitatea vieții oamenilor de acolo. Știu că e complicat, că valoarea de piață a terenului este mare, dar trebuie să alegem ce facem - un oraș betonat în fiecare colț al lui sau creăm și o oază de verdeață?", a întrebat retoric Boc.

Contractul pentru parcul din Zorilor este estimat la peste 7 milioane de lei, iar finanțarea investiției se face din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni calendaristice.

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. 

Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Comenteaza