Scandal imobiliar la nivel înalt: etajul 12

Scandal imobiliar la nivel înalt: etajul 12
Un proiect imobiliar în care apare și numele lui Alin Tișe, suspectat că a depășit numărul de etaje din autorizație, a fost verificat de inspectorii primăriei. Care a fost rezultatul?

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj a evitat să comenteze miercuri, în conferința de presă organizată la sediul instituției, scandalul imobiliar în care a fost implicat și numele său.

Este vorba de o clădire-turn în curs de construire pe strada Ploiești, pe un teren care a aparținut familiei Tișe. Controversa este legată de numărul de etaje la care a ajuns imobilul, în condițiile în care a fost autorizat în formula S+P+12 etaje.

Alin Tișe a afirmat că această controversă nu are legătură cu activitatea sa din fruntea CJ Cluj și că va comenta situația dor pe pagina personală de Facebook.

Lucrările ar fi ajuns deja la etajul 13, cu unul mai mult decăt prevede autorizația, situție care a generat și acțiunea de control. "Primăria Cluj-Napoca a verificat legalitatea construcției Ploiești, nr. 9, și a constatat că aceste lucrări sunt legale în totalitate", a afirmat, în replică, Alin Tișe pe cunoscuta rețea de socializare, unde a prezentat și răspunsul municipalității la aceste verificări:

"La adresa din str. Ploieşti nr. 9, lucrările de construcţii s-au executat în baza autorizaţiei de construire nr.1384 din 04.12.2014 pentru "CONSTRUIRE IMOBIL CU FUNCȚIUNI MIXTE S+P+12E, AMENAJĂRI EXTERIOARE", iar în continuare lucrările de construire la imobilul cu nr. 9 s-au desfăşurat în baza autorizaţiei de construire cu modificarea soluţiei constructive - imobil cu funcţiuni mixte S+P+12E, nr.1.100 din 14.07.2016, cu următoarele modificări propuse: recompartimentări interioare, realocări funcţionale, modificare înălţime niveluri, creare supantă, spaţiu tehnic, refaţadizare şi modificări ale poziţiei golurilor, majorare număr locuri de parcare, beneficiar fiind SC Central Business Plaza SRL", a susținut Tișe.

El a ținut să precizeze că în zonă se edifică, de fapt, două clădiri-turn, lipite una de alta, și că nu are legătură cu proiectul imobiliar din vecini, de la nr. 11. "Blocul Ploiești nr. 9, în care familia mea (soția și fratele meu) este implicată în asociere cu mai multe firme private, este legal construit. Este legal și nu are nici un etaj în plus", a afirmat Tișe. "Construcția de la Ploiești nr. 11 e pe alt teren, nu are legătură cu familia Tișe și nu a avut niciodată legatură", a mai scris președintele CJ pe Facebook.

"Alin Tișe nu este proprietar al terenului și al proiectului Ploiești nr. 11. Nu a fost niciodată. Alin Tișe nu este proprietar al terenului și al proiectului Ploiești, nr. 9. A fost proprietar al terenului și al proiectului de la nr. 9 înainte de a fi preluat proiectul de mai multe societăți private", a explicat șeful Consiliului Județean.

 

Comenteaza