Scandalul Aeroportul Cluj - Consiliul Județean continuă. Ciceo: "Blochează activitatea"/ CJ: "Minţiţi, minţiţi, minţiţi"

Conducerea Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj acuză noii membri ai Consiliului Administrativ (CA) că au blocat activitatea regiei şi refuză dialogul cu angajaţii. Consiliul Judeţean (CJ) Cluj neagă acuzaţiile şi întoarce vina asupra conducerii aeroportului.

"Din păcate, în ultimele trei luni, am avut piedici din partea unor membri ai Consiliului de Administraţie al aeroportului, cu ocazia hotărârii de consiliu judeţean numărul 33/2019. Din 1 martie au fost numiţi total nelegal trei membrii din CA care nu au competenţe în domeniu şi care prin deciziile pe care le-au luat deja afectează în mod negative aeroportul.

Reprezentantul autorităţii tutelare este obligatoriu să aibă experienţă în domeniul aeroportuar sau administrator la o societate comercială sau regie. Domnul Persu Daniel, fost pilot militar, nu are nicio calificare în domeniul portuar, nu are nicio firmă. Numirea dânsului este nelegală. Domnul Grigoriu Valentin, alt membru în CA, este administrator la un coafor cu pierderi financiare imense", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj-Napoca.

În ședința de luni, 13 mai 2019,  Valentin Grigoriu a fost ales noul președinte al CA, în mod nelegal, susţine Ciceo. De asemenea, directorul aeroportului clujean este de părere că Grigoriu Valentin nu are experienţă în domeniu şi îl acuză de folosirea unor informaţii false în CV.

"În şedinţa de Consiliu de Administraţie de ieri, în mod nelegal a fost ales preşedinte al consiliului de administraţie domnul Grigoriu Valentin, întrucât la acel punct de pe ordinea de zi nu era cvorum. Pentru ei nu contează legea. Bineînţeles, aeroportul va contesta această hotărâre de consiliu de administraţie nelegală.

Cine l-a găsit pe acest domn Grigoriu Valentin, care în 2005 a fost doar trei luni director la Băneasa, are 67 de ani, o firmă cu doi angajaţi cu pierderi şi care la prima şedinţă solicită reducerea numărului de angajaţi şi spune că nu este prioritate calea de rulare. Nu are limbaj, nici nu cunoaşte cuvintele. A venit să ne spună că “breteaua nu e prioritate”. El nu ştia că pe aeroport sunt avioane şi aeronave, el vorbeşte de nave, de bretele! Este absolut halucinant. Nu vrea să ne răspundă cu neclarităţile din CV-ul dânsului, faţă de care avem suspiciuni de fals. Deciziile dânşilor în cele două şedinţe dezavantajează aeroportul. Au refuzat total dialogul cu angajaţii aeroportului", a afirmat Ciceo.

Consiliul Judeţean acuză conducerea aeroportului: "Minţiţi!"

La rândul lor, reprezentanţii Consililului Judeţean Cluj au transmis, cu puţin timp înainte de începerea conferinţei extraordinare de la aeroport, un comunicat prin care contrazic conducerea regiei:

"Conducerea Aeroportului Internaţional din Cluj continuă să mintă în cel mai josnic mod cu putinţă. MINȚIȚI atunci când afirmați că membrii Consiliului de Administrație nu au dorit dialog cu reprezentanții sindicatului. Aceștia au propus ca, împreună cu directorul general și doi reprezentanți ai sindicatului, să fie continuată ședința Consiliului într-o altă locație, în condiții decente și de securitate. AȚI REFUZAT! Acest fapt este consemnat și înregistrat. De altfel, vă informăm că în legătură cu această acțiune DELOC SPONTANĂ ci chiar încurajată de conducerea aeroportului,  sesizăm de urgență instituțiile competente în a soluționa astfel de cazuri speciale: Serviciul Român de Informații - SRI, Autoritatea Aeronautică Civilă Română - AACR,  Ministerul Transporturilor și Brigada Antitero. 

MINȚIȚI atunci când afirmați că nu a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine. Vă transitem doar o fotografie drept probă.

Ciceo: "Unii membrii din Consiliul Administrativ blochează activitatea aeroportului". CJ contrazice:"Minţiţi, minţiţi, minţiţi"

MINȚIȚI atunci când spuneți că doriți binele angajaților. De fapt, îi folosiți drept scut pentru a vă păstra privilegiile și indemnizația enormă pe care v-ați acordat-o în valoare de 23.260 lei, lunar, egală cu a Președintelui României! La această indemnizație vă acordați și alte sporuri.

MINȚIȚI atunci când deplângeți salariile angajaților. De fapt, prin diferențele enorme din grila de salarizare, îi folosiți pe angajați pentru a-i manipula. Vă transmitem și această grilă total discriminatorie. Poate sindicatul ar trebui să ofere explicații celor pe care îi reprezintă.

Ciceo: "Unii membrii din Consiliul Administrativ blochează activitatea aeroportului". CJ contrazice:"Minţiţi, minţiţi, minţiţi"

Ciceo: "Unii membrii din Consiliul Administrativ blochează activitatea aeroportului". CJ contrazice:"Minţiţi, minţiţi, minţiţi"

Ciceo: "Unii membrii din Consiliul Administrativ blochează activitatea aeroportului". CJ contrazice:"Minţiţi, minţiţi, minţiţi"

MINȚIȚI atunci când afirmați că angajații au cele mai mici salarii din țară. În fapt, aeroportul clujean oferă  o medie a salariilor mai mare ca cea a angajaților aeroporturilor din Timișoara sau Sibiu.

MINȚIȚI atunci când vorbiți despre dezvoltarea aeroportului. Cu bună știință și contrar interesului economic al Regiei, introduceți în bugetul de venituri și cheltuieli, prin fals, credite în valoare de 290 milioane lei, sume care să fie garantate de către Consiliul Județean - adică din bani publici, sumă care nu va putea fi achitată de către aeroport nici în următorii 20 de ani. Astfel de măsuri sunt o bătaie de joc la adresa investițiilor făcute de Consiliul Județean, investiții de peste 100 milioane euro din banii contribuabililor din județul Cluj.

MINȚIȚI mass-media și transmiteți populației mesaje-manifest care au ca unic scop salvarea directorului. Vă atașăm și acest mesaj care a fost transmis la sute de persoane din întregul județ".

Ciceo: "Unii membrii din Consiliul Administrativ blochează activitatea aeroportului". CJ contrazice:"Minţiţi, minţiţi, minţiţi"

Sindicaliştii protestează în Piaţa Unirii

"Ca urmare a pichetării Prefecturii Județului Cluj de către membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, în zilele de 9 și 10 mai, vă informăm că în urma dialogului cu domnul Prefect – Dr. Ing. Ioan Aurel Cherecheș nu s-a ajuns la soluționarea problemelor revedincate. Una dintre revendicările noastre a fost atacarea în contencios administrativ a Hotărârii de Consiliu Județean nr. 33/ 2019, prin care au fost numiți în mod ilegal membrii în Consiliul de Administrație al Aeroportului.

Prin urmare, având în vedere cele menționate anterior, membrii Sindicatului au decis continuarea acțiunilor de protest. Astfel, în zilele de 14 - 15 mai 2019, va avea loc un miting în Piața Unirii, iar în zilele 20 - 24 mai 2019, sindicaliștii vor picheta din nou Prefectura Județului Cluj.

Ne sunt profund străine motivele pentru care o autoritate a statului, care ar trebui să asigure garantarea aplicării legii, manifestă o atitudine de delăsare și ignorare față de această situație cu care se confruntă angajații Aeroportului din 28 februarie 2019. Avem totuși convingerea că în spiritul anului 1936 când Dr. Eugen Dunca, Prefectul de atunci al județului Cluj, a susținut prin acțiuni concrete înființarea Aeroportului Cluj care a devenit astăzi primul aeroport reginol al României, și Instituția Prefectului Cluj de acum domnul Prefect Dr. Ing. Ioan Aurel Cherecheș va continua seria acțiunilor predecesorului său", se arată într-un comunicat remis presei.

CITEŞTE ŞI: Revendicările sindicatului aeroportului 

Comenteaza