News alert SCENARIUL ROȘU va fi prelungit la Cluj-Napoca

SCENARIUL ROȘU va fi prelungit la Cluj-Napoca

Rata infectărilor cu COVID-19 se apropie de 6 la mia de locuitori, astfel că scenariul roșu va fi prelungit în municipiu.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Scenariul roșu va rămâne valabil la Cluj-Napoca și în următoarele două săptămâni, după expirarea celor 14 zile, a spus marți prefectul Mircea Abrudean.

"Evident că măsurile se vor prelungi, pentru că nu intră în discuție altă variantă, suntem la 6 la mie pe ultimele 14 zile. Nu cred că cineva își imaginează că dacă am închis școlile la 3 la mie, le vom deschide la 6 la mie. Oricât ar fi de grav impactul asupra părinților, îl cunoaștem din toate punctele de vedere, e clar că-i afectează și învățământul online nu e la același nivel ca cel față în față, dar riscul de transmitere în Cluj-Napoca e foarte mare. Nu ne putem permite să deschidem școlile la această rată de incidență, oricât ne-am dori asta", a declarat prefectul Mircea Abrudean

Astfel, cel mai probabil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va decide prelungirea, începând de joi, 5 noiembrie, pentru încă 14 zile a măsurilor restrictive în municipiu: şcoli, grădiniţe și localuri închise, obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise, interzicerea nunților, botezurilor și a altor evenimente private.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza