Scumpirea meterialelor de construcții, un nou obstacol pentru metroul din Cluj

Scumpirea meterialelor de construcții, un nou obstacol pentru metroul din Cluj

Licitația metroului din Clujului întâmpină probleme din cauza scumpirii materialelor de construcție.

”Acum este în lucru o Ordonanță de Urgență pentru a putea actualiza prețurile la materialele de construcție. Deocamdată nu se știe varianta finala a acestei ordonanțe. Va apărea până la sfârșitul lunii aprilie. Dacă nu se actualizează prețurile, nu vom putea merge mai departe”, a declarat Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Un număr de 15 companii sunt interesante, până în acest moment, să construiască metroul din Cluj-Napoca. Amintim că, Primăria a lansat recent licitația publică pentru Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Valoare estimată a achizitiei : 6.665.384.306 lei fără TVA (1,3 miliarde euro). Termenul de realizare este de 8 ani. Data limită de depunere a ofertelor este 09.05.2022, ora 15:00.

Lucrările aferente obiectivului de investiție MAGISTRALA I DE METROU CLUJ constau în proiectarea și execuția lucrărilor în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare. MAGISTRALA I DE METROU CLUJ este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03km, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens). 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza