Se decide soarta Cluj Arena. Ce soluţie are Tişe dacă primăria nu preia stadionul

Se decide soarta Cluj Arena. Ce soluţie are Tişe dacă primăria nu preia stadionul
Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj vor decide în perioada următoare viitorul noii arene a oraşului.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a anunţat joi, la postul de radio REALITATEA FM Cluj, că în prima şedinţă a forului administrativ judeţean se va vota trecerea stadionului Cluj Arena din proprietatea privată a judeţului Cluj, unde se află în prezent, în proprietatea publică a unităţii administrativ-teritoriale (UAT) Cluj.

După această etapă, două sunt variantele de viitor ale noii arene a Clujului. Una dintre ele este să fie preluată de Primăria Cluj-Napoca în proprietatea publică a municipiului şi să fie administrată la pachet cu Sala Polivalentă.

O primă tentativă a primarului Emil Boc de a trece prin consiliul local un asemenea proiect a picat la un singur vot diferenţă, în 4 august, pe fondul unor absenţe în tabăra liberalilor şi cu abţinerea consilierilor locali ai PSD. Este de aşteptat ca primarul să revină cu acelaşi proiect în deliberativul local al Clujului într-una din şedinţele viitoare.

Şeful CJ Cluj spune că are şi o soluţie de rezervă, în cazul în care primăria sau consiliul judeţean nu vor vota trecerea stadionului în proprietatea municipiului Cluj-Napoca.

Vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare, dacă primăria revine şi acceptă să-l ia şi dacă  votează consiliul judeţean să-l cedeze. Dacă acest lucru nu se întâmplă, noi am pregătit deja demersul nostru, în sensul că vom face o direcţie în cadrul consiliului judeţean şi îl vom administra", a declarat Tişe.

La sfârşitul anului trecut o regie aflată în subordinea CJ Cluj, Regia Autonomă a Domeniului Public şi Privat Cluj, s-a desfiinţat şi toţi angajaţii ei au fost preluaţi într-o direcţie în cadrul forului judeţean.

Din cele spuse de Tişe, se pare că societatea de administare a stadionului, Cluj Arena SA, care are datorii de 12,5 milioane de lei către Primăria Cluj-Napoca, reprezentând impozite restante pe stadion pe mai mulţi ani, nu mai are viitor în administrarea arenei.

Cine mai rămâne în domeniul public

Preşedintele CJ a vorbit şi despre o altă societate aflată în subordinea CJ Cluj. „Încă nu am ajuns la analiza Univers T, dar ea va fi făcută în perioada următoare. Va trebui să răspundem la întrebarea dacă societăţile şi regiile înfiinţate de un judeţ sau de un municipiu mai trebuie menţinute în domeniul public, în condiţiile în care ele nu aduc un plus de valoare la bugetul acelei entităţi, sau în schimbul unei redevenţe lunare, ele sunt administrate privat?", a afirmat Tişe.

Comenteaza