Se demolează garajele! Cinci parkinguri în loc de (aproape) 500 de garaje

Se demolează garajele! Cinci parkinguri în loc de (aproape) 500 de garaje
Primarul Emil Boc a anunţat miercuri că municipalitatea doreşte să construiască cinci parkinguri supraterane.

Primăria a identificat cinci terenuri pe care intenţionează să ridice parkinguri supraterane. Acestea se află în cartiere, pe străzile Mogoşoaia, Primăverii, Băiţa, Trotuşului şi Azuga.

"Mă bucur că cele cinci locaţii de parkinguri sunt din punct de vedere juridic, în sfârşit, rezolvate. Fiecare parking va avea câte 300-400 de locuri. Toate vor fi ridicate pe amplasamente unde acum sunt garaje. 471 de garaje vor fi înlocuite cu 1.500 până la 2.000 de locuri de parcare", a spus Boc.

Primarul a trecut în revistă şi alte proiecte de parkinguri, aflate în diverse stadii de realizare. Este în faza de licitaţie parkingul din Hasdeu, care se va ridica pe un teren al Universităţii Babeş-Bolyai, iar luna acesta se depun deja ofertele constructorilor.

Pentru parkingul de pe strada Negoiu constructorul a fost invitat luni la discuţii şi este posibilă rezilierea contractului. Un parking privat se construieşte pe strada Avram Iancu, iar Biblioteca Centrală Universitară va ridica, din fonduri publice, o parcare etajată în Piaţa Lucian Blaga.

Sunt în discuţie şi parcări subterane. Boc spune că îşi doreşte una sub Catedrala greco-catolică din Piaţa Cipariu, respectiv altele sub parcările actuale ale unor supermarketuri din oraş.

Comenteaza