Se deschid restaurantele la Cluj. Boc: "Clujenii au fost responsabili. Ne încadrăm fără probleme"

Se deschid restaurantele la Cluj. Boc: "Clujenii au fost responsabili. Ne încadrăm fără probleme"
| Foto: Marty Restaurants

Restaurantele şi cafenelele se redeschid în interior din 1 septembrie în anumite condiții. În ceea ce privește Clujul, primarul Emil Boc a spus la ZIUA LIVE că "ne încadrăm fără probleme".

„Clujul poate să deschidă de la 1 septembrie restaurantele, cinematografele, spațiile culturale. Am discutat chiar astăzi dimineață cu prefectul. Ne încadrăm fără probleme în acest moment, și sper să nu se complice până marți, nu am argumente să cred că se va întâmpla ceva spectaculos până marți – ca aceste lucruri să se întâmple. Asta înseamnă că până în acest moment, clujenii au fost responsabili și ne încadrăm în criteriile următoare de relaxare. Eu cred că aceste decizii sunt bine gradate în România și am evitat vârful de sarcină, care să ducă, Doamne ferește, la aglomerarea spitalelor sau la un număr exacerbat de decese. Vă dau un exemplu - Româna are cam același număr de cazuri ca Belgia, dar Belgia are de trei ori mai multe decese. Asta înseamnă că România a aplicat corect măsurile graduale, de aceea consider binevenită această decizie de relaxare”, a spus primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus printr-o hotărâre adoptată joi seara, "redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităţilor de cazare, în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori".

Totodată, se propune "limitarea la nivel naţional a programului de funcţionare a teraselor între orele 06,00-24,00" şi, respectiv, "creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spaţiu închis, respectiv 100 în spaţiu deschis".

Tot de la 1 septembrie pot fi redeschise și sălile de jocuri de noroc în județele cu sub 1,5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Comitetul propune și redeschiderea muzeelor, cinematografelor și teatrelor în județele cu sub 1,5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Totuși, vor putea fi ocupate doar jumătate din numărul total de locuri. În schimb, cluburile și discotecile rămân închise.

Comenteaza