Se extinde şi modernizează sediul CJ Cluj. Concurs cu premii de 1 milion lei

Se extinde şi modernizează sediul CJ Cluj. Concurs cu premii de 1 milion lei
| Foto: Consiliul Judeţean

A fost lansat concursul de soluţii privind extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj. Premiile acordate se ridică la peste 1 milion de lei. 

Câștigătorul concursului organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR) va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean Cluj, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

PREMIILE ACORDATE

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 970 000 RON, fără TVA
Premiul II: 30 000 RON 
Premiul III: 15 000 RON

"Anvergura activității administrației publice județene depășește capacitățile actuale ale construcției. Modul de dispunere a spațiilor, dimensiunile încăperilor și suprafața utilă insuficientă nu permit desfășurarea în condiții optime a activității Consiliului Județean Cluj, impunându-se construirea unui nou corp de clădire conectat la cel existent, precum și reorganizarea funcțiunilor, în special la nivelul parterului, pentru o mai bună relație cu publicul, și a etajului 5, în care funcționează în prezent Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, deși nivelul a fost proiectat pentru a deservi locuințe de serviciu/protocol. Prin concurs, se urmărește ca toate Direcțiile ce compun structura organizatorică a Consiliului Județean Cluj să poată lucra împreună, în condiții funcționale și spațiale mai bune și existând posibilitatea dezvoltării unor noi zone destinate relației cu publicul sau a altor funcțiuni conexe", se arată în regulamentul concursului. 

Juriul concursului: Claudiu Salanță (arhitect șef CJ Cluj) şi arhitecţii Emil Ivănescu, Astrid Rottman, Eliza Yokina şi Ion Răducanu. Data limită de predare a proiectelor este 13 mai 2019, urmând ca în data de 20 mai 2019 să fie anunţaţi câştigătorii concursului. 

 

Comenteaza