Se întorc parcările rezervate, în centrul Clujului

Se întorc parcările rezervate, în centrul Clujului
Consiliul Local va dezbate marţi un proiect de hotărâre care permite unor persoane juridice să aibă loc de parcare rezervat în Zona I.

Consiliul Local va dezbate marţi un proiect de modificare a regulamentului de parcare în centrul Clujului. După ce, anul trecut, s-a luat decizia istorică de a fi dublat preţul parcării, de a se limita durata staţionării la trei ore şi, mai cu seamă, de a se renunţa la abonamentele transmisibile pentru persoane juridice, acum încep derogările. Modificarea actuală vine în sprijinul băncilor şi a universităţilor, care vor putea păstra locuri rezervate pentru transport de valori şi protocol.

Astfel, art. 5, litera e) din anexa la hotărârea 26/2010, modificată şi completată inclusiv în 2016, va avea următorul conţinut: „Pentru Zona I sunt valabile doar abonamentele de tip riveran persoane fizice care pot fi acordate maxim două pe unitate locativă şi rezervare loc pentru instituţii bancare pentru activitatea de transport valori şi pentru instituţii de învăţământ superior pentru activitatea de protocol. Abonamentele de tip universal persoană fizică/juridică, abonamentele transmisibile şi rezervare loc parcare nu sunt valabile în Zona tarifară I, cu excepţia celor pentru instituţii bancare pentru activitatea de transport valori şi a instituţiilor de învăţământ superior pentru activitatea de protocol".

Proiectul mai prevede ca tariful pentru rezervarea locului în Zona tarifară I să fie egal cu cel din Zona tarifară II. Locurile se pot rezerva la cerere şi sunt atribuite de Primărie. 

300 

de lei este suma pe care vor trebui să o achite lunar instituţiile care primesc loc rezervat de parcare prin această modificare a anexei la HCL 26/2010.

Proiectul de hotărâre nu vine cu nicio explicaţie şi nicio solicitare depusă de vreo bancă sau de vreo instituţie de învăţământ superior. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, cum s-a ajuns la această măsură. "Am plecat de la o cerere a BNR, care din motive de securitate are nevoie să îşi parcheze maşina de transport valori în spatele instituţiei, şi una a UBB, care a explicat că organizează simpozioane sau întâlniri cu ambasadori şi nu poate trimite ambasadorul să parcheze în Zona II. Fiecare bancă şi universitate care va solicita locuri rezervate va primi câte unul", a spus Tarcea. Acesta a subliniat că tariful de 300 de lei este valabil doar în 2017, pentru că tarifele nu se pot modifica în timpul anului, şi că din ianuarie pentru locurile rezervate se va plăti "o sumă considerabilă".

Comenteaza