Se lucrează de zor la Oraşul Comoară. Cum arată şantierul FOTO

Se lucrează de zor la Oraşul Comoară. Cum arată şantierul FOTO
Se lucrează de zor la proiectul Oraşul Comoară, prin care patru artere din centrul Clujului vor scăpa de gropi, crăpături şi borduri desprinse, după ce a fost desemnat în instanţă câştigătorul contractului pentru lucrări.

Lucrările de modernizare a căilor de acces spre centrul istoric al oraşului au început în 14 octombrie, I. C. Brătianu fiind prima stradă din acest proiect, urmând să fie reabilitate şi alte trei artere importante din centrul oraşului: Memorandumului, Calea Moţilor şi Avram Iancu. În perioada lucrărilor, se va închide circulaţia autovehiculelor şi se vor desfiinţa parcările aferente zonei.

Concomitent cu lucrările de modernizare, se vor efectua şi cele de înlocuire a reţelei de gaze naturale şi de realizare a canalizaţiei subterante pentru relocarea cablurilor aeriene în subteran.
Lucrările se vor termina la finalul lunii noiembrie, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

Municipalitatea a anunţat că lucrările se vor încheia la finalul lunii noiembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo. În prima etapă a fost închis tronsonul cuprins între străzile Baba Novac şi Hermann Oberth cu restricţionarea accesului dinspre Piaţa Ştefan cel Mare, iar în etapa a doua se va închide restul străzii, până la strada Universităţii.

După mai multe probleme cauzate de contestaţiile eferente licitaţiei, instanţa a decis ca firma SC Viarom Construct SA să fie desemnată câştigătoarea proiectului denumit „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric". Valorea lucrărilor se ridică la 16,9 milioane, fără TVA.

Comenteaza