Se pune la punct un drum de munte din Cluj. La toamnă va fi gata

Se pune la punct un drum de munte din Cluj. La toamnă va fi gata

Lucrările demarate de Consiliul Județean Cluj vizează refacerea infrastructurii rutiere afectată de fenomene hidrometeorologice pe două sectoare ale drumului județean 107R.

Este vorba despre lucrări pe drumul județean 107R Muntele Băişorii - Staţiunea Băişoara – Muntele Mare, până la unitatea militară de pe Muntele Mare.

Mai exact, operațiunile vizează tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, cca între kilometri 47 - 50, în zona pârtiei Buscat, respectiv cel care face parte din categoria drumurilor de piatră, între kilometri 50 - 58, din zona pârtiei Buscat până la unitatea militară de pe Muntele Mare.

Conform CJ Cluj, în această fază, se execută ziduri de sprijin și lucrări de profilare a șanțurilor în vederea turnării betonului pe sectorul de drum asfaltat, respectiv operațiuni de reprofilare a platformei drumului în vederea balastării și realizarea de podețe pe sectorul de drum de piatră.

Lucrările vor costa peste 3 milioane de lei, bani proveniți din fondurile guvernamentale destinate situațiilor de urgență, iar termenul de finalizare a acestora este de trei luni.

Comenteaza