Se reconfigurează traficul auto în Gheorgheni. Ce schimbări are în plan municipalitatea

Se reconfigurează traficul auto în Gheorgheni. Ce schimbări are în plan municipalitatea
Pe lângă lucrările ce prevăd amenajarea unei benzi dedicate transportului în comun între Piaţa Cipariu şi strada Nicolae Titulescu, municipalitatea anunţă şi că dorește să reorganizeze circulația şi într-o altă zonă a cartierului Gheorgheni.

Este vorba despre zona cuprinsă între străzile Constantin Brâncuşi, Nicolae Titulescu, Albac şi Liviu Rebreanu. Anunţul a fost făcut de către viceprimarului Clujului, Dan Tarcea, la un post de radio local. 

''Pentru a fluidiza traficul auto pe toate străzile din acest cvartal trebuie să instituim sensuri unice. Pe toate străzile. Sunt străzi paralele acolo, pe o stradă se poate circula şi pe alta întoarce. Astfel se pot crea şi noi locuri de parcare, acum sunt foarte multe străzi blocate pe jumătatea şi şoferii trebuie să-şi acorde prioritate pentru a putea trece", a explicat Tarcea. 

Municipalitatea va lua însă o decizie după ce va organiza o dezbatere publică, data urmând să fie comunicată în cursul săptămânii viitoare. 

Amintim că lucrările din Piaţa Cipariu se vor încheia în data de 10 septembrie 2017. Cei 7 arbori care existau în zonă au fost scoși cu balot, stratificați în pepiniera RADP, unde sunt udați și fertilizați, urmând ca după finalizarea lucrării să fie relocați în Piața Cipariu. Pe lângă cei 7 arbori, vor mai fi plantați alți 4 copaci în vedrea reabilitării acestei zone.

Comenteaza