Se schimbă din nou Consiliul Administrativ al Aeroportului Cluj. Demisie, la o lună de la numirea în funcție

Se schimbă din nou Consiliul Administrativ al Aeroportului Cluj. Demisie, la o lună de la numirea în funcție
| Foto: Arhiva

Reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice din consiliul de administrație (CA) al Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj și-a anunțat demisia, după doar o lună petrecută în funcție.

Alina Mirela Petre va pleca de la aeroportul clujean în 2 mai, urmând ca MFP să desemneze un nou reprezentant. "Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Cluj cu nr.11193/02.04.2019, doamna  Alina-Mirela Petre, renunță la mandatul de administrator pe care îl deține în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., conform art.14 lit. (e) din Contractul de mandat nr. 7956/2019: Art. 14 lit. (e) ”renunțarea administratorului la mandat, din cauze neimputabile, numai cu o notificare prealabilă a mandantului, efectuată cu 30 de zile anterior încetării". 

Consiliul Județean Cluj prin adresa nr. 11531/2019 solicită desemnarea unui reprezentant din partea Ministerului Finanțelor Publice, pentru Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.

Astfel, este necesară constatarea  încetării mandatului doamnei Alina-Mirela Petre și vacantarea postului de administrator. Postul va rămâne vacant până la desemnarea unei alte persoane de către Ministerul Finanțelor Publice, potrivit O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările și completările ulterioare", explică reprezentanții CJ Cluj.

Alina Mirela Petre, Daniel Perșu, Diana Angelica Rădulescu și Valentin Grigoriu au devenit administratori în CA al Aeroportului Cluj în urma ședinței de Consiliu Județean din data de 28 februarie 2019. Proiectul de hotărâre a fost supus votului consilierilor județeni, cu toate că acesta nu primise avizul a două comisii: comisia pentru buget-finanțe și comisia pentru patrimoniu.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a hotărât să supună la vot proiectul, în lipsa celor două avize de la comisiile de specialitate. Decizia sa a fost contestată atât de consilierii PSD, cât și de un coleg de partid care s-a opus proiectului și în ianuarie, în persoana lui Viorel Secară. Proiectul a fost aprobat cu 23 de voturi "pentru", 1 vot "împortivă", în timp ce 11 consilieri nu au votat. (Mai multe AICI!)

Alina Mirela Petre este director în Direcția pentru Administrarea Participațiilor Statului în MFP, fost inspector antifraudă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A reprezentat ministerul în CA al AIAIC în urma deciziei ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici.

Comenteaza