Sedinţă extraordinară la CJ Cluj pentru aeroport. Vezi ce va vota luni forul judeţean

Sedinţă extraordinară la CJ Cluj pentru aeroport. Vezi ce va vota luni forul judeţean
Consilierii judeţeni au fost convocaţi luni, de la ora 13:00, într-o şedinţă extraordinară a forului administrativ judeţean, pentru a modifica hotărârea din 22 septembrie privind Aeroportul Cluj.

Printr-o hotărâre luată în 22 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a stabilit să numească un nou consiliu de administraţie (CA) la aeroport, care va organiza un concurs pentru postul de director şi va exercita începând cu 17 octombrie conducerea executivă până la finalizarea concursului. În aceeaşi hotărâre se spunea că noul CA va putea delega atribuţiile de conducere executivă către un director, provizoriu, până se finalizează concursul pentru postul de director.

În acest sens, CA al aeroportului s-a întrunit vineri şi a stabilit să delege şi după 17 octombrie atribuţiile executive către un director provizoriu până la concurs, niciun membru al CA nedorind să ia locul directorului. Exact acest lucru l-a spus şi conducerea CJ Cluj încă din 22 septembrie.

Practic, luni, în şedinţa extraordinară de la ora 13:00, CJ Cluj va lua act de decizia CA de la aeroport, de vineri, de delegare a atribuţiilor executive, şi va consemna în hotărârea luată în data de 22 septembrie privind aeroportul, această decizie a CA de a delega la un director atribuţiile executive până la finalizarea concursului pe post.

Procedura de convocare a acestei şedinţe extraordinare a forului judeţean este legală, deoarece legea spune că aceste şedinţe extraordinare se pot convoca de către preşedinte cu "cel mult" trei zile înainte de data desfăşurării ei.

Şedinţa a fost convocată sâmbătă, deci cu două zile înainte de desfăşurarea ei, astfel este respectată procedura. Legea permite să fie convocate astfel de şedinţe extraordinare şi de la o oră la alta, fără şedinţe prealabile în comisiile de specialitate.

Comenteaza