Ședință extraordinară la Consiliul Județean Cluj pentru a aloca bani suplimentari pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Cluj pentru a aloca bani suplimentari pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Consilierii județeni au fost convocați de președintele Alin Tișe într-o ședință extraordinară, vineri 20 martie. Pe ordinea de zi se va afla și un proiect privind alocarea de fonduri suplimentare pentru Spitalul de Boli Infecțioase. 

”E un context excepțional care nu putea fi previzionat  și în care primează integresul public general. În aceste situații extraordinare se impun anumite măsuri excepționale.

La nivelul județului Cluj, Consiluul Județean prin Spitalul de Boli Infecțioase pe care îl avem în subordine reprezintă vârful de lance în lupta aceasta pe care o ducem în prezent, pentru că, în principal, contactul și activitatea efectivă desfășurată de instituțiile de sănătate publică sunt coordonate prin acest spital. De aceea noi avem în prezent o atenție specială pentru acest spital în sensul de a-l aproviziona cu toate cele necesare și de asigura pentru toți cei care apelează la serviciile noastre condițiile necesare. În momentul de față spitalul este în măsură să aplice întocmai decretul privind starea de urgență.

Vineri am convocat  o ședință extraordinară a consiliului județean, unde vom suplimenta alocările financiare pentru Spitalul de Boli Infecțioase.

Spitalul a cerut aproximativ 7 milioane de lei suplimentar pentru a se cumpăra kiturile de testare, pentru a putea fi realizate la un număr mai mare de persoane și într-un timp mult mai scurt. De asemenea, sunt fonduri pentru dotatrea cu aparatură  suplimentară necesară pentru ambulatoriile de acolo. În mod normal aparatura care există în prezent ajunge, dar vrem să fim pregătiți dacă crește numărul de solicitanți și atunci avem nevoie de această suplimentare. Spitalul este o unitate regională, aici ajung și pacienții din județele învecinate, și de asemenea, tot aici se analizează probele recoltate din județele învecinate”, a declarat Alin Tișe la ZIUA LIVE.

13 pacienți diagnosticaţi cu coronavirus sunt internați până în prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj. Este vorba de trei pacienţi din Cluj, unul din Maramureş, patru din Covasna, unul din Satu Mare, unul din Iaşi, doi din Mureş şi unul din Sălaj.

Comenteaza