Șeful Poliției Locale Cluj nu crede în legea care-l va pune să aleagă între salariul de la Primărie și pensia de polițist

Șeful Poliției Locale Cluj nu crede în legea care-l va pune să aleagă între salariul de la Primărie și pensia de polițist

Directorul Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, consideră că legea la care se lucrează în Parlament, prin care salariul și pensia nu vor mai putea fi cumulate la stat, este neconstituțională.

Directorul Poliției Locale din Primăria Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, care ia în prezent și pensie de fost polițist și salar din Primărie, nu crede că va exista o lege care să interzică acest lucru. Totuși, dacă ar fi să fie, pensionarul șef de la Locală ar merge mai departe cu salariul: "În momentul în care îți alegi o responsabilitate și intri într-o echipă și vrei să faci lucruri importante în această echipă, nu dai înapoi", a spus Marcel Bonțidean, joi, la Napoca FM.

Bonțidean spune că legea prin care salariul și pensia nu vor mai putea fi cumulate la stat în România ar fi neconstituțională și a explicat cum stau lucrurile la Paris.

"Am citit și eu legile și mi se pare că este neconstituțională, în momentul în care va fi adoptată, dacă va fi adoptată… Știți că au mai fost niște încercări și au fost declarate neconstituționale aceste ordonanțe. Și vreau să vă mai spun ceva. Recent am fost… Fac parte dintr-un proiect european la nivelul Ministerului Dezvoltării și am fost într-o misiune la Poliția municipală din Paris. Printre discuțiile pe care le-am avut acolo la diferite niveluri, am vorbit și cu un adjunct al ministrului de Interne și, printre altele, am întrebat legat de modul în care se conduc polițiile municipale și a spus că ei optează ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de către foști polițiști sau jandarmi. Am întrebat dacă ei pot să cumuleze pensia cu salariul și a spus că 'Da, nu este niciun fel de problemă și că profită de experiența lor, pe care au acumulat-o, pentru că este destul de greu să formezi un cadru de conducere'", a spus Marcel Bonțidean la Napoca FM.

Marcel Nicu Bonțidean a ieșit la pensie în 2016 din funcția de șef al Poliției municipiului Cluj-Napoca și a revenit pe poziția de șef în Poliția Locală Cluj-Napoca.

Comenteaza