Permisele și înmatriculările se mută în noul sediu. Parcare cu 100 de locuri și stație de bus

Permisele și înmatriculările se mută în noul sediu. Parcare cu 100 de locuri și stație de bus

De luni, 16 noiembrie, serviciul de permise și înmatriculări va funcționa în noul sediu, situat pe strada Traian Vuia nr. 157, din Cluj-Napoca.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) își va desfășura activitatea în noul sediu din cartierul Someșeni, în clădirea Biroului Vamal de Interior. Spațiul noului sediu este dublu ca suprafață față de vechea locație. A fost amenajat cu dotările necesare pentru ca activitățile specifice să se realizeze în bune condiții și cu respectarea măsurilor sanitare. 

Vor exista 11 ghișee dedicate operațiunilor derulate de serviciu în relația cu cetățenii: înmatriculări, numere provizorii, eliberare de documente, reprogramări de traseu, preschimbare de permise, preluare de imagini foto și înregistrare de dosare de examinare. Structurarea ghișeelor va asigura soluționarea unui număr mai mare de solicitări și într-un timp mai redus. 

Printre alte avantaje ale noii locații se numără o sală mai mare pentru examinarea teoretică a candidaților pentru obținerea permisului de conducere. Aceasta permite testarea a 14 candidați în același timp, în condiții de distanțare socială, spre deosebire de cea actuală, cu o capacitate de doar șapte candidați, din cauza spațiului redus. Aceasta va da mai multă cursivitate activității și rapiditate în evaluarea candidaților. 

În incinta serviciului vor funcționa și ghișee ale Direcției de impozite și taxe locale din Primăria Cluj-Napoca la care se vor plăti taxele pentru declararea fiscală și radierea vehiculelor, cetățenii finalizând astfel toate demersurile într-o singură locație, cu evitarea deplasărilor la sediul primăriei pentru achitarea lor. 

Parcare cu 100 de locuri și stație de autobuz

Pentru a facilita accesul cetățenilor aici s-a amenajat pentru aceștia o parcare în apropiere, cu până la 100 locuri. S-a înființat o trecere de pietoni și au fost reamenajate trotuarele din zona sediului. A fost amplasată și o stație de transport în comun în apropiere. Cetățenii se pot deplasa la și de la sediul serviciului cu mijloacele de transport care circulă pe liniile 5 și 8 și cele de pe ruta Cluj-Napoca – Apahida. 

Programările de sâmbătă, amânate cu o săptămână

Toate activitățile de examinare teoretică, practică, replanificare de traseu, preschimbări de permise, înmatriculări, numere provizorii, eliberare-preluare de documente, planificate pentru 13 noiembrie, se vor reprograma automat pentru sâmbătă, 21 noiembrie. Replanificarea activităților pentru 21 noiembrie se va face automat de către SPCRPCIV, rămânând valabile intervalele orare conform planificărilor inițiale.

Comenteaza