Sindicaliștii din penitenciare reclamă condiții de muncă ca în Evul Mediu: Șefii au fost interesați doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu

Sindicaliștii din penitenciare reclamă condiții de muncă ca în Evul Mediu: Șefii au fost interesați doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu

Sindicaliștii FSANP susţin că în unele penitenciare ''condițiile de muncă sunt la nivelul Evului Mediu'' și că s-a ajuns aici pentru persoanele din conducere ''au fost interesate doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu''. 

Oamenii spun că ''prioritatea zero a sindicatelor'' sunt condițiile de muncă din penitenciare și că ''cvasi-măsuri de îmbunătățire'' a acestora ''nu mai sunt tolerate''.

''În ultimul deceniu, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştilor de penitenciare a devenit o cvasi-măsură a angajatorului. Mascată în spatele îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie pentru deţinuţi şi în spatele reparaţiilor curente ale spaţiilor de cazare, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă era o “păcăleală” a subalternilor de către directorii puşcăriilor. În realitate, condiţiile de muncă din penitenciare sunt la genunchiul boarştei. Şi această povară cade tot pe umerii directorului general Dan Halchin, care a preluat o poliţie penitenciară scârţâindă, debusolată şi cu multe gunoaie sub preş'', transmismit reprezentanţii FSANP.  

Aceștia susțin că în unele penitenciare condiţiile de muncă sunt la nivelul Evului Mediu, în care conducerile ''au fost interesate doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu'' (exemplu Penitenciarul Satu Mare). De asemenea, reprezentanţii FSANP spun că i-au semnalat directorului general situația și îi cer ''să depună tot efortul instituţional şi să rezolve problemele din competenţa sa''.

 ''Nu este vina FSANP ca actualul director general Dan Halchin a preluat un sistem fără azimut. Nu este nici vina directorului general că s-a înhămat la o căruţă care era poziţionată înaintea boilor, însă are datoria legală şi morală să depună tot efortul instituţional şi să rezolve problemele din competenţa sa. Suntem realişti că peste noapte nu se poate rezolva ce s-a degradat in 10 ani, însă FSANP va insista până când condiţiile de muncă din poliţa penitenciară vor trece de etapa de plutire şi vor fi capabile să dea la vâsle, metaforic vorbind'', au mai transmis sindicaliștii.  

La şedinţa dintre organizaţiile sindicale şi conducerea ANP, vicepreşedintele FSANP, L. G. Bran a propus conducerii ANP, ''să transmită unităţilor dispoziţia de a identifica locurile de muncă cu privire la care este necesară îmbunătăţirea condiţiilor de muncă''.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza