Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va avea peste 1.200 de angajați, dintre care 500 medici

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va avea peste 1.200 de angajați, dintre care 500 medici

Viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport pentru urgențe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat marți, că până la sfârșitul acestui an va fi realizat Studiul de Fezabilitate, în această lună va fi gata PUZ-ul, iar în primăvara anului viitor va demara licitația de execuție a proiectului. 

"Urmează ca până la finele anului să se realizeze Studiul de Fezabilitate, adică planșe, analize de cost - termen de predare maxim 5 luni de la semnarea contractului, respectiv în luna decembrie a acestui an. De asemenea, până la finele lunii vom avea PUZ-ul pe această zonă și dorința noastră este ca Proiectul Tehnic să fie gata în termen cât mai scurt. Dorința noastră e ca până în primăvara anului viitor să putem demara licitația de execuție", a declarat Alin Tișe.

Conform președintelui CJ Cluj, finanțarea proiectului este cuprinsă deja în PNRR, cu o valoare de 150 milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai avansate proiecte din țară ca termen de licitare.

Spitalul va avea și un centru de servicii medicale și cercetare în domeniul pediatriei cu adresabilitate regională. Spitalul va fi organizat pe 12 secții și va avea 510 paturi de spitalizare continuă - 129 de saloane cu două paturi și 202 rezerve cu un pat. De asemenea, spitalul va avea și 50 de paturi pentru spitalizare de zi și 65 de paturi pentru însoțitori. Va fi amenajat un heliport pentru urgențe, iar în demisolul clădirii vor fi asigurate peste 650 de locuri de parcare.

În secțiile spitalului vor lucra peste 1.200 de angajați, dintre care aproape 500 medici.

"Forța de muncă necesară pentru acest spital este consistentă - avem nevoie de aproape 500 de medici, 196 medici specialiști și 303 medici rezidenți. De asemenea, vor fi 347 de asistenți, 105 infirmieri, în total vor fi 1.288 de angajați", a precizat Alin Tișe.

Câștigătorul concursului internațional de soluții pentru proiectarea viitorului Spital de Copii din Cluj-Napoca este firmă din Spania – Sevilla. 

 

 

 

 

 

Comenteaza