Stadiul proiectelor care vor duce Clujul la nivelul anilor 2030-2050

Stadiul proiectelor care vor duce Clujul la nivelul anilor 2030-2050

Primarul Emil Boc a făcut un raport al proiectelor importante ale Clujului. “Aceste proiecte ne vor ajuta să ducem Clujul la nivelul anilor 2030-2050”.

  • Centura metropolitană – proiectul ar urma să primească acordul de mediu în 15 iunie, apoi va ajunge la Ministerul Transporturilor pentru avizarea la CNAIR și apoi în comitetul interministerial al Guvernului. Ulterior, vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, iar apoi va urma licitația pentru execuția lucrării. 
  • Metroul – 26 iunie este termenul de depunere a ofertelor, apoi acestea vor intra în analiză, urmând ca procedurile să se încheie până la sfârșitul anului, astfel încât proiectarea și execuția să poată începe.
  • Trenul metropolitan – în septembrie ar urma să se finalizeze studiul de fezabilitate, iar proiectul va avea finanțare asigurată din fonduri europene. 
  • Pasajul de la Tăietura Turcului – licitația pentru contractul de proiectare și execuție s-a finalizat în 16 mai și este în faza analizei celor cinci oferte depuse.
  • Legătura Clujului la Autostradă – proiectul este discutat joi în comitetul interministerial, urmând ca apoi guvernul să aprobe indicatorii tehnico-economici, imediat după această ședință. Vara aceasta va fi lansată licitația de execuție. 
  • Lărgirea carosabilului între Apahida și Răscruci – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj realizează lucrările pentru 9 kilometri de drum cu o bandă în plus. Finalizarea execuției este estimată până la sfârșitul lunii august.
Comenteaza