Stand de taxi la intrarea în aeroport. Unde va fi amenajat

Stand de taxi la intrarea în aeroport. Unde va fi amenajat
La insistenţele unui consilier local, Primăria Cluj-Napoca a anunţat amenajarea unei staţii de taximetre în imediata apropiere a Aeroportului Internaţional Avram Iancu.

Noul stand va fi amplasat pe trecerea de pietoni ce traversează accesul spre vechiul terminal şi va găzdui zece locuri pentru taxiurile ce deservesc pasagerii aerogării. 

"Am decis înființarea unei stații de taxiuri pe strada Traian Vuia, în zona vechiului acces în aeroport. Vor fi aproximativ 10 locuri pentru taxiuri, pe spațiul public, acestea urmând să îi deservească pe cei care vin și pleacă de la aeroport", au afirmat autorităţile locale.

În februarie, liberalul Ioan Bîldea a trimis o solicitare şefului Serviciul siguranța circulației urbane, rețele edilitare și transport local din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în care îi cerea să analizeze, prin măsurători în teren, care ar fi cea mai potrivită locație pentru amenajarea standului.

Consilierul a decis să propună amenajarea acestui stand în urma numeroaselor plângeri ale clujenilor, nemulţumiţi că taximetrele staționate în interiorul parcării aeroportului suprataxează cursele.

"Întrucât administrația aeroportului a decis plata unei taxe pentru staționare, taximetriștii transferă această plată în contul clientului, astfel încât după ce se urcă în mașină clientul află că are deja de plătit o sumă datorită staționării. Nemulțumirile legate de acest aspect ne creează prejudicii de imagine ca oraș. Nu mi se pare normal ca prima impresie a unui vizitator să fie aceea că a fost înșelat încă de la intrarea în oraș", arăta Bîldea în cererea trimisă.

El consideră că un stand de taxi ar rezolva problemele legate de suprataxarea curselor taximetrelor care își așteaptă clienții în parcarea aeroportului.

Comenteaza