News alert Video Start pentru parcul Între Lacuri

Start pentru parcul Între Lacuri

Primarul Emil Boc a semnat, marți, ordinul de începere a lucrărilor pentru noul parc Între Lacuri, din Cluj-Napoca, aflat în apropierea străzii Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. 

Emil Boc a anunțat marți dimineața, la ZIUA LIVE, că a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor la parcul Între Lacuri. Edilul Clujului spune că proiectul poate demara întrucât a venit aprobarea pentru banii europeni. Durata de execuție a proiectului este de 10 luni, iar valoarea contractului este de aproape 8 milioane de lei. 

„Am semnat în această dimineață ordinul de începere a lucrărilor pentru parcul Între Lacuri. În sfârșit ne-a venit aprobarea pe fonduri europene de la București, astfel încât proiectul să poată fi demarat. Durata de execuție a proiectului este de 10 luni, iar valoarea contractului este de 7,8 milioane de lei. Este un parc care presupune reconversia unui teren neutilizat de 9450 mp din centrul unui ansamblu de locuințe colective. (...) Durata de execuție este de 10 luni, dar sunt convins că poate fi realizat mai repede, având în vedere forța constructorului care deja are proiectarea realizată”, a spus Boc.

Noul parc va fi delimitat de strada Nirajului la nord, Școala Gimnazială "Alexandru Vaida Voevod" și zona de locuințe la est, strada Oltului, respectiv Mureșului. Ca dimensiune, va fi mai întins decât Parcul Feroviarilor, dar mai mic decât Parcul Central. Proiectul pentru acest parc a fost realizat de arhitecții de la Planwerk și, pe lângă obișnuitele alei pietonale, proiectul prevede piste de alergare, terenuri de sport și spații de joacă, dar stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. (Vezi Parc nou Între Lacuri. Când încep lucrările)

Comenteaza