Foto Stradă cu pseudo-trotuare, tranzitată de mii de oameni spre şcoală şi serviciu + un recent accident mortal. Ce modificări face primăria

Stradă cu pseudo-trotuare, tranzitată de mii de oameni spre şcoală şi serviciu + un recent accident mortal. Ce modificări face primăria
Poza noua 16.04.2018
Poza noua 16.04.2018
Poza noua 16.04.2018
Poza noua 16.04.2018

Primăria Cluj-Napoca a anunţat măsuri de fluidizare a traficului în mai multe zone din oraş, o astfel de modificare vizând şi strada Petofi Sandor, spre Bd. 21 Decembrie, acolo unde la final de martie a avut loc un accident de circulaţie mortal. Clujenii au lăsat zeci de sesizări municipalităţii. 

"Strada Petofi spre Bd. 21 Decembrie 1989: se va realiza o trecere de pietoni acolo unde se termină trotuarul și se vor desființa parcările pe o lungime de 25 m înaintea trecerii de pietoni propuse", transmite municipalitatea clujeană. 

Stradă cu pseudo-trotuare, tranzitată de mii de persoane spre şcoală şi serviciu 

Iată sesizarea făcută de clujeni pe aplicaţia My Cluj. "O ambulanţă SMURD aflată în intervenţie a ucis un tânăr de 14 ani, surdo-mut, care nu i-a auzit semnalele. Acest lucru se întâmpla la intersecţia Bd. 21 Dec 1989 cu strada Petofi Sandor, sau mai exact, peste drum la The Office Cluj, pe trecerea de pietoni, unde e şi banda unică de autobuz. De 3 zile sunt flori de comemorare, însă de mai bine de 10 ani strada Petofi Sandor arată la fel.

Cum? Uite aşa, cum se vede în poze: cu stâlpi de electricitate în mijlocul trotuarului, o lipsă totală de trotuar la finalul străzii şi multi oameni care se îmbulzesc mergând spre şcoală şi serviciu (de când cu clădirea de birouri e supra aglomerată zona şi iarna e dezastru deoarece maşinile de deszăpezire împing totul pe pseudo-trotuarul de sub 1 m, delimitat cu stâlpişori.

Această strada este traseul principal pentru tinerii surdo-muţi şi cei cu deficienţe de vedere, care vin dinspre Mărăşti şi doresc să ajungă pe str. Dorobanţilor la liceele speciale. Da! Pe aceste pseudo-trotuare, pline de stâlpi, trafic şi supraaglomerate, trebuie să navigheze şi oamenii care nu văd!

Deşi accidentul a avut loc la intersecţia celor două străzi, pe trecerea de pe Bd 21 Decembrie, strada Petofi Sandor e un pericol public pentru toţi şcolarii şi oamenii care o frecventează. Primăria Cluj-Napoca şi Emil Boc, vă invit la o plimbare (măcar cu google Street View) pe strada asta, care nu apare nici într-un plan de reabilitare!".

Un adolescent în vârstă de 14 ani, surdo-mut, a fost accidentat mortal pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca, de către o ambulanţă SMURD aflată în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite.

VEZI ŞI Accident mortal la Cluj: Un adolescent a fost lovit pe trecerea de pietoni de o maşină SMURD

Comenteaza