SUA, interesată de dezvoltarea aeroportului din Cluj

SUA, interesată de dezvoltarea aeroportului din Cluj

Consiliul Județean Cluj, invitat să se implice în proiecte de investiții demarate de Agenția pentru Comerț și Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii, în România.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

O delegație a Consiliului Județean Cluj condusă de vicepreședintele instituției, Marius Mînzat, a participat în perioada 28-30 octombrie 2019, la invitația Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la București, la cea de 24-a ediție a Conferinței anuale „North America / Central Europe Airports”.

"Scopul acestei reuniuni, la care au participat conducători ai aeroporturilor și oficiali guvernamentali din România și din regiune, dar și reprezentanți ai Asociațiilor Americane și Internaționale a Executivilor Aeroporturilor, a fost acela de a discuta oportunitățile și provocările cu care se confruntă în prezent industria aeronautică. De asemenea, au fost abordate și noile direcții de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, precum și rolul noilor tehnologii și echipamente din acest domeniu. 

Astfel, în cadrul lucrărilor conferinței, vicepreședinte Marius Mînzat a participat la diferite sesiuni individuale de discuții cu autorități aeroportuare din Europa și SUA, cu oficiali guvernamentali români și americani, dar și cu reprezentați ai companiilor de profil prezente la conferință, precum Epstein, Honeywell sau MCACG", precizează Consiliul Județean Cluj.

„Cele mai aplicate discuții le-am avut cu reprezentanții Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la București, care ne-au asigurat de întregul lor suport în vederea elaborării proiectului de dezvoltare, pe termen mediu și lung, al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj”, spune Marius Mînzat.

De asemenea, potrivit CJ Cluj, în cadrul întâlnirilor avute, vicepreședintele forului administrativ județean a primit invitații concrete de implicare a Consiliului Județean Cluj în proiecte de investiții demarate de Agenția pentru Comerț și Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii, în România.

"Toate aceste direcții de colaborare reprezintă o oportunitate de excepție pentru dezvoltarea socio-economică a județului Cluj, sens în care Consiliul Județean va realiza în cel mai scurt timp pașii concreți în vederea materializării lor", se mai arată în comunicatul instituției.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza