Surse: DNA i-a făcut o vizită lui Boc

Surse: DNA i-a făcut o vizită lui Boc
Ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au fost, marţi, la Primăria Cluj-Napoca pentru a verifica documentaţia în baza căreia au fost autorizate blocurile de pe str. Măceşului, afirmă surse din cadrul instituţiei. Municipalitatea a infirmat astăzi informaţiile. În ciuda contestaţiilor depuse şi a intervenţiei Prefecturii, primarul Emil Boc spune că documentaţia urbanistică este legală.

UPDATE : Primăria Cluj-Napoca a transmis astăzi către ziuadecj.ro un punct de vedere referitor la cazul de pe strada Măceşului:  "Va informăm că până în acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de informaţii din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nicio altă formă de cerere referitoare la documentaţia pe baza căreia s-a emis autorizaţia de construire pentru blocurile de pe strada Măceşului", susţin reprezentanţii Biroului mass-media.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Locatarii de pe Măceşului sunt dispuşi să se judece până în momentul în care blocurile care le blochează strada vor fi demolate. Legat de modul în care s-au autorizat aceste construcţii a fost făcută o sesizare şi la DNA. Surse din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au informat că ofiţerii DNA au trecut deja pe la Direcţia de urbanism pentru a verifica documentele în baza cărora au fost autorizate cele trei blocuri.

Cu toate acestea, primarul rămâne de neclintit. "Autorizaţiile care s-au eliberat pentru construirea acestor blocuri sunt perfect legale. Nu avem cum să intervenim pentru a stopa lucrările. Dacă prefectura a găsit alte soluţii pentru a interevni, eu mă bucur, însă primăria nu are cum să stopeze aceste lucrări atât timp cât există o documentaţie aprobată legal", a subliniat Boc.

De cealaltă parte, reprezentanţii prefecturii arată că primăria putea să intervină fără probleme şi să sisteze şantierul, având în vedere că există un dosar pe rolul Tribunaului Cluj în care se cere demolarea acestor imobile.

"Cel puţin până la pronunţarea unei sentinţe, primăria avea posibilitatea să sisteze lucrările", a arătat suprefectul Mihnea Ioraş. El a trimis o scrisoare oficială în sensul acesta, atât către Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi către Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, Asociaţia pentru Protecţia Urbanistică a Străzii Măceşului a anunţat că va face plângere penală împotriva primăriei. "Dacă nu se sistează lucrările, depunem plângere penală", a spus preşedintele asociaţiei, Elek Levente.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care include aceste blocuri s-a aprobat în 2008. Cel care a elaborat acest PUZ este arhitectul Sorin Scripcaru. Tot acesta a elaborat şi documentaţia de proiectare a blocurilor de 5-10 etaje.

Comenteaza