Tarcea, despre interzicerea trotinetelor: „O măsură drastică. Fiecare autoritate trebuie să facă partea de prevenție”

Tarcea, despre interzicerea trotinetelor: „O măsură drastică. Fiecare autoritate trebuie să facă partea de prevenție”

Trotinetele electrice administrate de companiile Bolt și Uber (Lime) au fost retrase din Constanța

Viceprimarul Dan Tarcea a spus că decizia este una „drastică” și că autoritățile din Constanța ar fi trebuit să ia toate măsurile ce țin de ei înainte de a interzice complet folosirea acestora. 

„Suntem primul oraș din România care a introdus un regulament de utilizare a trotinetelor electrice. Până în acest moment, am ridicat 1.020 de terotinete în acest an, nu le lăsăm la voia întâmplării. Eu susțin orice mijloc de transport alternativ mașinii pentru că ne aduce mai puțină poluare, mai puțină aglomeație, dar, evident, cu resopectarea regulilor de circulație și, să spun așa, cu bun simț. În momentul în care mergi cu trotineta pe trotuar, printre oameni, în aglomerație, în momentul în care nu ai grijă la cel din fața ta și poți să accidentezi un copil sau o persoană în vârstă, categoric nu sunt de acord cu aceste elemente. A lua o măsură atât de drastică, de a elimina trotinetele din oraș, cred că fiecare autoritate este obligată să ia niște măsuri de prevenție, iar noi facem această parte de prevenție cu Poliția Locală, au fost mai multe acțiuni prin care i-am informat pe cei care folosesc trotinetele care sunt drepturile și obligațiile lor, astfel încât numărul de accidente și de pneplăceri să fie cât mai mic”, a arătat viceprimarul Dan Tarcea, invitat într-o emisiune la un post local de radio.

La Cluj-Napoca au fost ridicate de pe domeniul public un număr de 1.020 de trotinete parcate ilegal, de la începutul anului și până în prezent. 

Municipiul Cluj-Napoca a fost primul care a introdus un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice închiriate prin platforme online în regim self-service. Potrivit regulamentului de utilizare a acestor mijloace de transport, adoptat de Consiliul Local Cluj-Napoca, trotinetele parcate în locuri interzise sunt ridicate de Regia Autonomă a Domeniului Public, operatorul fiind sancționat cu amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei.

Comenteaza