Tarcea: ”Nu avem altă variantă pentru centura metropolitană. Va trece pe la Colina”

Tarcea: ”Nu avem altă variantă pentru centura metropolitană. Va trece pe la Colina”

Viceprimarul Dan Tarcea a confirmat la emisiunea ZIUA LIVE că traseul centurii metropolitane va afecta o parte din Parcul Colina, pentru că traseul nu se poate devia.

”Centura metroplitană va trece într-adevăr prin acea zonă. S-a aprobat varianta 8 de traseu, care va prinde și o parte din respectiva zonă verde a orașului. Nu avem altă variantă. În zonă sunt cele 250 de hectare de la Muzeul de Apă, care e zona strategică de apă a orașului, iar aici nu se poate interveni sub nicio formă. Deci centura metropolitană va veni până în zona Cora, paralel cu varianta de drum care există acum, și de acolo nu are pe altundeva pe unde să treacă spre Sfântul Ion decât pe la Colina”, a spus Dan Tarcea.

Viceprimarul crede însă că se poate ca varianta aleasă să fie minim invazivă pentru acea zonă. ”Sunt niște costuri suplimentare pentru V8, dar nu există altă soluție, nu se poate devia. Când ne apropiem de Colina e o râpă foarte mare, deci centura nu are cum să fie deviată pe lângă parc. Orice deviere înspre Florești ar însemna că centura ar trebui să treacă peste câteva blocuri. Suprafața care va fi afectată din acel parc nu e foarte mare și se poate compensa prin alte lucrări de amenajare. Orice variantă de centură afectează o parte din pădure. Lucrurile trebuie cântărite bine, important e să avem toate studiile, pentru că lucrările să fie minim invazive în zonă”, a mai spus Dan Tarcea.

Recent deputatul Adrian Dohotaru a atras atenția că viitoarea centură metropolitană va afecta Parcul Colina.

Comenteaza