Tarife maxime pe țară la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar/ Cât costă recuperarea la Cluj

Tarife maxime pe țară la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar/ Cât costă recuperarea la Cluj

Un proiect de lege înregistrat la Senatul României propune tarife maxime pentru recuperarea maşinilor ridicate de autorităţile locale. În prezent, taxele nu au o limită maximă şi sunt stabilite de fiecare consiliu local.

Proiectul de lege propune tarife maxime pentru recuperarea maşinilor ridicate de autorităţile locale, în condiţiile în care, în prezent, nu există un astfel de plafon. Potrivit Mediafax, noile tarife ar fi valabile în toată ţara şi nu ar putea depăşi, în cazul maşinilor mici, 100 de lei pentru ridicare, 3 lei/km pentru transport şi 2,5 lei pentru fiecare oră de depozitare.

Cât scoți din buzunar la Cluj-Napoca dacă ți-a fost ridicată mașina 

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare, transport și depozitare a fost stabilit, la Cluj-Napoca, potrivit hotărârii Consiliului Local nr. 21/2017, la 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea este de 294 de lei.

Depozitarea autovehiculului timp de 24 de ore costă 43 de lei. Măsura privind ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar s-a dispus în conformitate cu prevederile hotărârii de guvern nr. 965/2016 privind circulația pe drumurile publice.

Comenteaza