Te căsătoreşti în 2018? Primăria Cluj propune o nouă locaţie pentru cununiile civile

Te căsătoreşti în 2018? Primăria Cluj propune o nouă locaţie pentru cununiile civile
Municipalitatea propune încă o locaţie în care să se poată oficia cununii civile în Cluj-Napoca, prin crearea unei registru suplimentar de căsătorii, având în vedere că legea nu interzice acest lucru. Este vorba despre baza sportivă din Gheorgheni.

Clujenii au posibilitatea să-şi programeze online cununia civilă încă din 2010. Din cauza numărului mare de solicitări, în special în lunile de vară, nu toţi mirii pot opta pentru ziua şi ora dorită, având în vedere că nunţile se oficiază doar în foişorul din Parcul Central. "În lunile iulie - august, avem şi câte 50-60 de căsătorii pe zi". 

În consecinţă, municipalitatea are în vedere crearea unei registru suplimentar de căsătorii în Cluj-Napoca. O primă propunere este baza sportivă din Gheorgheni: "Acolo există o sală de conferinţe care nu este prea folosită, dar şi un amfiteatru în aer liber. Locaţia este aproape de lacul din Gheorgheni, unde mirii pot face poze", a punctat edilul.

El spune că o altă opţiune ar fi interiorul clădirii Casino: "Trebuie să vedem programul, aici au loc numeroase evenimente pe tot parcursul anului". Clujenii pot face şi alte propuneri, iar proiectul va fi supus ulterior unei dezbteri publice.

Administraţia locală speră să deschidă posibilitatea programării cununiilor civile în cea de a doua locaţie până în 15 februarie 2018. 2.537 de acte de căsătorie au fost emise, anul trecut, la Cluj-Napoca, iar până la finalul primei zile din 2018 au fost programate online 745 de nunţi.

Comenteaza