Video Tetarom IV din Feleacu NU se mai face / Tișe: „Nu putem să continuăm să băgăm bani într-un sac fără fund”

Tetarom IV din Feleacu NU se mai face / Tișe: „Nu putem să continuăm să băgăm bani într-un sac fără fund”
| Foto: zf.ro

Investiția de milioane de euro din Parcul Industrial din Feleacu, care trebuia să genereze sute de locuri de muncă, se anulează. 

Consiliul Județean Cluj va propune, în ședința ordinară de joi, 26 mai 2022, încetarea acordului de parteneriat dintre Judeţul Cluj şi Comuna Feleacu, în vederea realizării Proiectului „Construire Parc Industrial TETAROM IV, extindere conductă gaz şi staţie de reglare, extindere reţea electrică şi staţia de transformare, captare apă, rezervor şi staţie de epurare, realizarea unei hale pentru IMM-uri, Comuna Feleacu, sat Vâlcele, județul Cluj”.

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre motivele care au dus la nefinalizarea proiectului.

„Parcul Industrial Tetarom IV din Feleacu nu merge mai departe, în sensul că nu se mai investesc bani în el. Va rămâne la faza la care a fost investit până acum în aceste construcții, accesul plus hala care există acolo. Urmează să se decidă în ședința de Consiliu Județean dacă el va rămâne în proprietatea județului sau îl vom transfera către autoritățile publice acolo.

Decizia am luat-o urmare a analizei pe care am făcut-o și a situației terenurilor, a cheltuielilor pe care ar trebui să le facem de acum înainte, fiind și problemele din pandemie când lucrările au fost oprite. Au existat motive de ordin tehnic acolo, iar noi nu putem să continuăm să băgăm bani într-un sac fără fund și să ne trezim că acel parc va costa de 10 ori mai mult”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Ce se va înâmpla în continuare

Potrivit șefului județului Cluj, parcul industrial va fi folosit la nivelul la care există în prezent.

„Cheltuielile suplimentare pe care trebuia să le facem, să nu le mai facem. Nu se pierde niciun ban, pentru că banii cheltuiți până acum acolo au dat parcul în forma actuală. Deja există foarte multe firma care doresc halele de acolo și să le primească în proprietate. Deocamdată am decis ca aceste hale pe care le-am construit să fie folosite de propria noastră direcție care se ocupă de administrarea drumurilor județene, în special pentru utilaje”, a mai explicat Tișe.

Conform documentației proiectului de hotărâre, asocierea dintre Consiliul Judeţean Cluj şi UAT comuna Feleacu datează din decembrie 2011. Potrivit asocierii, una dintre obligațiile principale ale comunei Feleacu consta în aducerea ca aport în parteneriat, a folosinței terenului în suprafață de 850.000 mp.

În 2011, Consiliul Judeţean îşi asuma cofinanțarea ridicării parcului industrial cu suma de 17.831.727,10 lei, reprezentând 50% din valoarea totală eligibilă, la care s-a adăugat suma de 8.699.512,20 lei, reprezentând contribuția județului Cluj la cheltuielile neeligibile. De asemenea s-a stabilit că TVA-ul aferent proiectului în valoare de 10.549.295,60 lei, să fie suportat de către județul Cluj.

Valoarea iniţială a proiectului a fost estimată la aproximativ 55 de milioane de lei.

Comenteaza