Tişe: regionalizarea propusă de USL e un joc de noroc. Proiectul nu e cunoscut nici acum

Tişe: regionalizarea propusă de USL e un joc de noroc. Proiectul nu e cunoscut nici acum
Fost preşedinte de Consiliu Judeţean vreme de patru ani, un senator clujean spune că actualul proiect al regionalizării este "un joc de bingo".

Alin Tişe e senator din partea PDL şi vicepreşedinte al partidului. "Regionalizarea României este un joc de noroc între Ponta și Antonescu", spune Tişe. "USL joacă bingo cu România".

Tişe îi cere ministrului Administraţiei Liviu Dragnea să prezinte public varianta finală a proiectului de regionalizare pentru ca aceasta să fie dezbatută atât în Parlament cât și în cadrul societății civile. "Este inadmisibil că ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și premierul Ponta se joacă cu numărul de regiuni: 10 din 41, 12 din 41, 14 din 41, etc. În acest fel nu fac decât un nou joc de noroc inventat de Ponta și Antonescu, asemeni lui 6 din 49. Fiecare din cei doi are jocul lui preferat", spune fostul preşedinte de Cnsiliu Judeţean.

Proiectul descentralizării administrativ-teritoriale al României nu este cunoscut cetățenilor, mai spune el. "Acest proiect trebuie prezentat și în Parlament pentru dezbateri. De asemenea, atrag atenția că nu s-au prezentat competențele financiare ale viitoarelor regiuni și cum va fi afectat bugetul național. PDL este de acord cu regionalizarea reală administrativ-teritorială, dar aceasta trebuie să fie doar un pilon al adevăratei reforme și trebuie însoțită de stabilirea competențelor financiare precise, să se țină cont de nevoile reale și acționat de jos în sus. Domnul ministru nu trebuie doar să deseneze niște regiuni și să "ungă" un superbaron, ci să țină cont de nevoile reale. Eșecul acestui proiect va afecta în mod negativ viața românilor", mai arată Tişe.

Comenteaza