Toate amendamentele USR-PLUS au fost respinse în Consiliul Județean. Ore întregi de dezbatere, în zadar

Toate amendamentele USR-PLUS au fost respinse în Consiliul Județean. Ore întregi de dezbatere, în zadar

Amendamentele alianței USR-PLUS, propuse în cadrul dezbaterii proiectului de buget al județului Cluj, pe anul 2021, au fost respinse de către consilierii județeni.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Cluj, de joi, 22 aprilie 2021, s-a dezbătut și votat proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general propriu al judeţului Cluj pe anul 2021. Astfel, consilierii USR-PLUS au luat cuvântul și a propus o serie de amendamente.

Printre acestea s-au numărat creșterea sumei alocate hranei pacienților din spitale, eliminarea chiriei cabinetelor medicilor de familie, plata meselor medicilor rezidenți, screening în școlile din Cluj pentru depistarea problemelor renale, ș.a. După aproximativ trei ore de discuții, niciunul dintre amendamente nu a obținut mai mult decât voturile consilierilor județeni ai USR-PLUS, adică 7 voturi „pentru”, fiind astfel respinse.

Totodată, aceștia au fost acuzați de către liberali că fac asta în timpul ședinței transmise online, doar pentru a da bine la public, știind că amendamentele n-au temieul legal, fiind deja dezbătute în comisia de buget.

„De data asta este cu public, probabil de aceea s-a pus acum pe tapet problema”, a afirmat președintele liderul forului administrativ județean, Alin Tișe. Liderul CJ Cluj a ținut să explice că nu este împotrivă total, unele mai pot fi discutate pe viitor, doar că în acest moment nu este posibil din punct de vedere legal.

„Nu avem prevederi legale să asigurăm hrana. Nu este treaba autorităților locale. Ce ar însemna să asigurăm hrana în toate instituțiile sanitare. Noi avem un buget de 3 ori mai mic ca primăria Cluj-Napoca și 5 spitale în subordine,  în timp ce primăria are un spital. Supun votului, dar chiar dacă am dori nu avem bază legală. Acum, realmente bugetul județului nu mai poate suporta aceste cheltuieli”, a adăugat Tișe.

Comenteaza