Topul celor mai mari aeroporturi din România după numărul de pasageri. Vezi pe ce loc este Clujul

Topul celor mai mari aeroporturi din România după numărul de pasageri. Vezi pe ce loc este Clujul
Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj se situează pe locul doi în ţară în primul semestru al anului, după Aeroportul Henri Coandă, din București.

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, relatează zf.ro

Al doilea aeroport din ţară, cel din Cluj-Napoca (foto), a fost tranzitat de 517.000 de pasageri, în creştere cu 11% faţă de prima jumătate a anului trecut. La finalul lui 2011 au demarat lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj. Proiectul de dezvoltare a acestei piste are două etape: realizarea celor 2.100 de metri şi ulterior prelungirea până la 3.100 de metri.

O scădere cu 20% a numărului de pasageri s-a înre­gistrat pe aeroportul din Timişoara, al treilea din România. Traficul în picaj se ex­plică prin ieşirea de pe acest aeroport a com­pa­niei aeriene tradiţionale Carpatair, intrată în insol­ven­ţă la începutul acestui an.

Şi pe aeroporturile din Sibiu, Oradea, Arad şi Satu Mare traficul de pasageri a fost în scădere cu până la 5%, potrivit calculelor zf.ro. Cel mai mic trafic s-a înregistrat pe aero­por­tu­rile din Tulcea şi Băneasa, Satu Mare (7.500 de per­soane), Baia Mare (8.700 de persoane).

 

Comenteaza