Transport în comun spre localităţile clujene Bonțida și Cara

Transport în comun spre localităţile clujene Bonțida și Cara

Un proiect de hotărâre privind introducerea a două noi rute de transport în comun, spre localitățile Bonțida și Cara, va ajunge pe masa consilierilor în următoarea şedinţă a forului judeţean. 

Ca urmare a licitației electronice organizate de către Agenția pentru Agenda Digitală a României și a deciziei Comisiei paritare a Consiliului Județean (CJ) Cluj în vederea validării rezultatelor licitației, va fi supusă aprobării forului administrativ județean atribuirea noilor licențe de traseu operatorilor de transport desemnați drept câștigători: traseul 8: Cluj-Napoca – Bonțida (34 km), operat de Fany Prestări Servicii; traseul 178: Cluj - Cara (20 km), operat de Mengi Prest Trans.

„Este extrem de important ca toți locuitorii județului să aibă un acces facil la sistemul de transport în comun, pentru a se putea deplasa cu ușurință la școli, locuri de muncă, medici sau oriunde au nevoie. Vom continua să facem tot ceea ce ține de noi pentru a încerca să acoperim întreg teritoriul județului”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea introducerii acestui tip de transport public în comun spre Cara este justificată de desființarea, în zona respectivă, a transportului feroviar, fapt în urma căruia cetățenii s-au confruntat cu mari dificultăți în ceea ce privește transportul către Cluj-Napoca sau numeroase alte locații unde erau nevoiți să se deplaseze, conform CJ Cluj.

De asemenea, pentru ca numeroșii locuitori ai comunei Bonțida să aibă în continuare acces la transportul în comun și să nu fie afectați de decizia fostului operator de a renunța la acest traseu, s-a luat decizia ca ruta să fie atribuită unui nou operator.

Acesta va efectua curse regulate spre una dintre cele mai cunoscute comune clujene, acolo unde se desfășoară anual unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică și care a început să își consolideze statutul de pol de atracție turistică în urma proiectelor de reabilitare și punere în valoare a castelelor Banffy din Bonțida și Răscruci, acesta din urmă derulat de CJ Cluj cu fonduri europene.

Comenteaza