Transport şcolar în zona metropolitană? Boc: "Recomand primăriilor să facă infrastructură şcolară, CTP nu e pe gratis"

Transport şcolar în zona metropolitană? Boc: "Recomand primăriilor să facă infrastructură şcolară, CTP nu e pe gratis"
| Foto: http://tramclub.org/

Edilul Clujului nu este foarte încântat de ideea transportului şcolar în zona metropolitană.

"În prima parte, ar trebui să facă cei de acolo şcoli, creşe şi grădiniţe. Nu ne plimbăm acuma din zona metropolitană în Cluj. Noi suntem deschişi la această colaborare, dat CTP e pe bani, nu e de caritate, nu poate să funcţioneze decât pe criteriu de eficienţă economică. Recomand primăriilor din zonă să facă infrastructura şcolară, şi în al doilea rând, dacă au resursa financiară, analizăm posibilitatea respectivă. Noi plătim şi transportul elevilor, ce credeţi, că e gratis? Plătesc clujenii, din banii lor. Din punctul ăsta de vedere suntem dechişi, dar trebuie să lucreze cu primăriile de acolo, să facă un plan cu care să vină pe masă", a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 

Primăria Cluj și CTP aduc noi trasse dedicate transportului în siguranță pentru elevii din Cluj-Napoca. Astfel, noile rute pentru elevi vor conecta zonele Lombului și Iris cu zona centrală, precum și strada Făget, respectiv zona E. Ionesco de Piața Avram Iancu/ strada Dorobanților.Pentru siguranța copiilor, Poliția Locală va asigura prezența a cel puțin un polițist în fiecare autobuz școlar. Aceștia vor însoți copiii la urcare și la coborâre din autobuz, cât și la trecerile de pietoni, până când elevii vor fi preluați de un cadru didactic. Proiectul pilot din cadrul procesului de bugetare paticipativă al Primăriei a fost extins ulterior de la 5 la 12 trasee, iar acum ajunge la 14 trasee, care acoperă o distanță de 200 km dus/întors. 

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca și CTP achiziționează încă 10 autobuze noi pentru transportul școlar, „astfel încât să putem oferi cele mai bune condiții pentru copii și să avem rute și către zonele cu mai puțini elevi.”

Comenteaza