Trei comune din Cluj trec din weekend în SCENARIUL ROȘU

Trei comune din Cluj trec din weekend în SCENARIUL ROȘU

Încă trei comune din județul Cluj, în care rata de infectare a urcat peste pragul de 3 la mie, trec pe scenariul roșu de funcționare timp de două săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit joi, prin Hotărârea nr. 45 din 25 martie 2021, că începând de sâmbătă, 27 martie, în comunele Cojocna (3,98), Frata (3,85) și Poieni (3,55), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, se aplică măsurile aferente scenariului roșu. 

Măsura trecerii comunei Cojocna în scenariul roșu vine la doar două zile după ce CJSU Cluj a decis impunerea scenariului galben în comună începând chiar de astăzi. E drept că incidența infectărilor în comună a crescut accelerat în doar câteva zile - de la 0,47 - în 15 martie, la 2,58 în 23 martie, ajungând astăzi la 3,98 la mie.

Astfel, localurile vor putea funcționa, timp de 14 zile, doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec de luni în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare, plus jumătate din cei aflați în clasele terminale, unde se va aplica scenariul hibrid.

Comenteaza